Borítókép: Futással fogyott több mint 56 kilót ez a középiskolai tanár!

Futással fogyott több mint 56 kilót ez a középiskolai tanár!

Forrás: runnersworld.com
Travis Garren, a 37 éves tanár a futásnak köszönhetően hatalmas átalakuláson ment keresztül, mivel 56 kilótól szabadult meg! Az amerikai RW készített vele interjút.

Mióta futsz?

Tavaly márciusban kezdtem el futópadon futni, augusztusban pedig a szabadban folytattam.

Miért kezdtél el futni?

Elmentem a feleségemmel egy konditerembe. Az ellipszis trénert utáltam, így maradt a futópad. Először csak sétáltam, aztán később, fokozatosan egyre többet kocogtam rajta.

Milyen gyakran futsz?

Hetente három alkalommal futok és kétszer megyek el biciklizni.

Hogyan néz ki az edzésterved?

Általában heti egy hosszú futásom van, egy rövidebb, könnyebb és egy gyorsító, vagy emelkedős. Kb. 25-30 kilométert futok hetente. Ezen kívül szoktam még súlyzózni és biciklizni is, keresztedzés gyanánt, télen pedig úszni is elmegyek.

Indultál már versenyen?

Az első 5 kilométeres versenyem tavaly márciusban teljesítettem. Azóta pedig egy 10K-sat is lefutottam. Most éppen egy félmaratonra készülök.

Mit ad neked a futás?

Nagyon jól érzem magam futás után. Kellemesen elfáradok, közben pedig folyamatosan próbára teszem a testem és a lelkem is, hogy melyik mire képes.

Írd le röviden a fogyásig vezető utadat!

A feleségemnek volt egy műtétje 2015 novemberében. Az egyik kontrollra én is elkísértem, az orvosa pedig rám nézett és azt mondta, kövér vagyok. Elég udvariatlannak tűnik, de ez kellett ahhoz, hogy elkezdjek futni. Az orvos azt is elmondta, hogy ha a feleségem nem fog lefogyni, májátültetésre lehet szüksége. Együtt kezdtünk neki. Februárban álltunk neki az életmódváltásnak, akkor 156 kiló voltam. Azóta több mint 56 kilótól szabadultam meg. A fogyásom titka, hogy nincs titok. Azt eszem, amit ennem kell, sokat pihenek és edzek. Talán a kulcs a kitartás.

Hogyan maradsz motivált?

A feleségem rengeteget segít, ahogy én is neki. Mindketten középiskolai tanárok vagyunk, néha alig van kedvünk elmenni edzeni, de egyikünk mindig ráveszi azt, aki éppen kevésbé motivált. A kedvenc motivációs idézetem Fred DeVitótól származik: „Ha valami nem jelent kihívást, nem változtat meg.”

Egyébként nagyon hálásak vagyunk a futóközösségnek is, akik mindig támogatnak minket, ez is hatalmas inspiráció!

Mik a céljaid?

Lehet, hogy nyálasan hangzik, de szeretnék napról napra jobb lenni. Szeretnék hosszabb távokat is futni, szívesen elindulnék egy 50 kilométeres terepfutó versenyen is.

Vessétek be ezeket, ha ti is fogyni szeretnétek!