Borítókép: Állandóan jojózik a testsúlyod? Itt a megoldás!

Állandóan jojózik a testsúlyod? Itt a megoldás!

Forrás: Getty Images
Egyszer nagyon keveset eszel, hogy leszaladjon pár kiló, utána meg folyton eszel, mert nem bírod türtőztetni magad?

Keri Glassman, táplálkozási terapeuta szerint az első lépés az, hogy végre ne „diétázz”, azaz ne igeként gondolj rá, hanem egy olyan „diétát” tarts, ami folyamatosan az életed része tud lenni, ez pedig egy főnév. A diéta nem fogyókúrát jelent, hanem egy olyan étrendet, amiben figyelsz arra, hogy sok sovány fehérjét, zöldséget, gyümölcsöt fogyassz, de nem kapsz idegrohamot akkor sem, ha becsúszik egy hamburger.

Azaz, az első és legfontosabb, hogy az agyadat kell átprogramozni: egészen addig, amíg egy ruhába szeretnél belefogyni egy alkalomra, vagy 4 hét alatt akarsz leadni X kilót, újra és újra vissza fogod szedni a nagy nehezen ledolgozott felesleget.

Másfelől arra mindenképpen ügyelj, hogy mekkora adagokat eszel: mindegy, hogy lazacot eszel brokkolival, vagy valami nehezebbet, egyikből sem ehetsz meg egy nagy fazéknyit, csak azért mert kevesebb benne a kalória. Mindig addig egyél, ameddig jól nem laksz, de ne edd túl magad.

Az edzéssel való kapcsolatodat is meg kell változtatni: gondold végig, miért mész le futni vagy az edzőterembe? Ha azért, mert vékonyabb combokat szeretnél, nehezebben jársz sikerrel. Inkább nézz ki egy versenyt vagy egy távot, és arra gyúrj. A felkészülés hozadéka úgyis az lesz, hogy fittebbé és csinosabbá válsz!

Igen, ez sablonduma, de nem véletlenül szajkózza ezt mindenki!