Borítókép: Vajon tényleg hatékonyabb az infrabike a hagyományos kerékpározáshoz képest?

Vajon tényleg hatékonyabb az infrabike a hagyományos kerékpározáshoz képest?

És azt is megtudhatod, mitől fájhat, zsibbadhat a talpad bringázáskor, spinning közben.

Kedves Johnny!
Két kérdésem lenne: 1. Van-e értelme az infra bike-nak, tényleg jobban égeti-e a zsírt mint egy sima bringázás? 2. Kerékpározás közben, úgy a 10-15. perctől irdatlenul zsibbad a lábfejem, majd fáj. Mitől lehet, mit tegyek ellene? Köszönettel
K. Gréta

SZAKÉRTŐNK, JANOTA ZOLTÁN 'JOHNNY' VÁLASZA:

Kedves Gréta,

Én minden "csodaműszer" helyett a kinti kerékpározást ajánlom mindig elsőként, pláne ebben a szép nyári időben. "Nincs rövidebb út" A tartós változáshoz, alakformáláshoz, "bele kell tenni" a lábakba a minőségi tekerési időt.

A hosszú, egyenletes és a váltott iramú, pedálfordulatú és áttételű tekeréssel elég változatos és hatékony edzéshatást tudsz elérni és nem mellesleg a szabadban vagy. Én erre szavaznék a helyedben. Ha lehetőséged van, a sík és a dombosabb terepeket váltogasd edzésenként.

A lábfejed zsibbadását több dolog is okozhatja. A puha talpú cipő, a nyeregmagasság (a te esetedben érdemes lenne emelni), az ülésnek a kormánytól való távolsága. Ezeket egyenként érdemes ellenőrizni és akkor nagyobb eséllyel találod meg a zsibbadás okát. De egyszerű megoldás, ha egy kerékpárboltba betekersz és ott a szakavatott szemek gyorsan tudnak segíteni. Hajrá!

Ha neked is van kérdésed SZAKÉRTŐNKHÖZ, itt felteheted neki. Ha más témában kérdeznél, KATTINTS IDE!