Borítókép: Cukkinitészta pesztóval, rákkal és csicseriborsóval

Cukkinitészta pesztóval, rákkal és csicseriborsóval

A legegyszerűbben úgy teheted egészségessé másnapi ebéded, ha előző este szánsz rá 15 percet.

Vagy akár frissen is elkészítheted, ha épp mellőzni szeretnéd a hagyományos tésztát. Egy spirálozót kell hozzá beszerezned, ezzel a legegyszerűbb ugyanis a cukkiniből spagettit csinálni. Egyébként ezt salátákhoz és bármi máshoz is használhatod, hogy kicsit gusztusosabbá tedd az ételeket.

Na de jöjjön a recept!

Amire szükséged lesz:

  • 2 marék friss bazsalikomlevél
  • 100 g reszelt parmezán
  • 2 ek. mandula
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. friss citromlé
  • 60 ml olívaolaj
  • 2 közepes cukkini, spirálra szeletelve
  • 200 g főtt garnéla
  • 1 csicseriborsó konzerv, lecsepegtetve

Így készítsd el:
Egy késes robotgépben alaposan pürésítsd le a bazsalikomot, sajtot, mandulat, fokhagymát és citromlevet. Ízesítsd a pesztót sóval és borssal. Lassan öntsd hozzá az olajat, amíg sűrű masszát nem kapsz. Öntsd az egészet egy nagy tálba, ízesítsd még sóval, borssal, vagy citromlével, ha szükséges. Keverd hozzá a tésztát, a rákot és a csicseriborsót.

2 főre

Adagonként: 678 kcal, 44g fehérje, 36g szénhidrát (9g rost), 40g zsír