Borítókép: Már nemcsak földön, hanem vízben is futhatsz - mutatjuk, hogyan!

Már nemcsak földön, hanem vízben is futhatsz - mutatjuk, hogyan!

Az új őrület megóvja, egyszersmind fejleszti tested izomzatát.

Van az úgy, hogy bőrig ázik az ember futás közben, egy nyári zápor hűsítő esőcseppjei pedig kifejezetten kellemes élményt nyújtanak. Szóval frissítésnek sem utolsó.

Egy nemrég fejlesztett, Water Walker&Spa névre hallgató futópad viszont elázás helyett eláztat, hiszen ezzel mellig érő vízben róhatod a kilométereket.

Ilyen feltételek mellett testtömegünk 80%-kal csökken, így a sporteszköz minden eddigi futófelületnél jobban megóvja szervezetünket a sokktól.

Az orvosok komoly sérülés utáni rehabilitációhoz ajánlják, de izomfájdalommal küzdő idősebbek számára is ideális lehet, hiszen oskkal kevésbé veszi igénybe az ízületeket. A másik pozitívuma, hogy sokkal több kalóriát égethetsz el a használata közben, mivel jobban megemelkedik a testhőmérsékleted, ha vízben sportolsz. A japán szakértők azt is elmondták, hogy edzés után könnyebben visszaáll a szervezeted a normális hőmérsékletre, mint ha hagyományos futópadon mozognál, ezért a regenerációt is képes felgyorsítani.

Sokat kell hajtani érte az tény, hiszen jelenleg 69.000 fontot (24.5 millió forint) kell kicsengetni érte, de a tested biztosan hálás lesz a hosszú távú befektetésért.