Borítókép: Futótáboroztunk, imádtuk, és megmutatjuk, milyen volt!

Futótáboroztunk, imádtuk, és megmutatjuk, milyen volt!

Forrás: Jekken Péter
5 nap, napi 2 edzés, 12 különböző teljesítményű futó, egy kemény edző, a RW csapata, és egy szuper helyszín: ebből állt össze múlt héten a Generali Runner's World Futótábor, ahonnan mindenki szuper élményekkel, egy kis izomlázzal(?), hatalmas motivációval és új futópajtásokkal térhetett haza.

A Generali a Biztonságért Alapítvány által támogatott futótáborunkat első alkalommal rendeztük meg, és be kell vallani, hogy kicsit még bizonytalanul, hiszen semmi tapasztalatunk nem volt benne, mégis egy szuper tábor született belőle. Az egyik részvevőnk, Sanya, aki a feleségével érkezett Siklósról, például így nyilatkozott utána:

„Csodálatos helyen, egy kiváló csapatban futhattunk párommal. Kedves embereket ismertünk meg, és kölcsönösen támogattuk egymást a nehéz pillanatokban, mert azért valljuk be Sanyosz Mester gondoskodott róla, hogy legyenek ilyen pillanatok is… Fantasztikus élményekkel gazdagodtunk, szuper programokon vehettünk részt. Köszönjük a szervezők munkáját, találkozunk a másodikon!”
Forrás: Jekken Péter
Az első közös bemelegítés

A tábor Tapolcán zajlott, a négycsillagos Hungest Hotel Pelionban, ahova szerda délután csekkolt be a csapat. Edzőnk, Markocsán Sándor és a Runner's World meleg fogadtatása után azonnal egy Asics lábelemzésen vehettünk részt, ahol mindenki megtudhatta, hogy merre dől a lába, milyen cipőre van szüksége, és aztán le is tesztelhetett egy lábára illő darabot. Utána egy könnyed erődszéli futásra indultunk, bevezetőnek pedig épp elég is volt.

Forrás: Jekken Péter
A híres nevezetes tapolcai futókör

Másnap egy technikai edzéssel kezdtünk, este szintén a terepen toltuk meg, a következő napon egy váltóversennyel töltöttük a reggelt, és egy sor szuper edzéssel ment minden tovább egészen szombatig, amikor is egy 16km-es hegyi futással zártuk a napot, és felmentünk a Csobánci várhoz, a kilátásért minden lépés megérte.

Edzőnk, Sanyosz jól meghajtott minket, de persze ő is csupa pozitív élménnyel indult haza:

„Hihetetlenül jól éreztem magam, tényleg nagyon jó volt az "alapanyag", edzői szemmel pedig óriási kihívás volt megoldani 12 különböző felkészültségű ember edzéseit, hogy mindenki egyaránt azt érezze, hogy odafigyelnek és rá. Nagyon tetszett, hogy az ország különböző részéről jött futók, akik életükben először látták egymást, a cél érdekében milyen gyorsan tudtak közösséget alkotni, és alázattal végigcsinálni a napi 2 edzést úgy, hogy volt, aki heti 2 edzésből érkezett a táborba. Alázatból, fegyelemből, céltudatosságból mindenki jelesre vizsgázott, várom a folytatást, ott vagyunk már??!!!”

Az edzőtáborban persze a futás mellett sokat wellnesseztünk (note: ne szaunázzatok futás előtt, ha lehetséges, mert igencsak csökkentet módban tudjátok majd nyomni az edzéseket, ennek egyik résztvevőnk, Klári a megmondhatója, aki kíváncsi volt, igaz-e az állítás, és hát igen, igaz volt…), és egy táplálkozásról szóló előadáson is részt vettünk, amelyet szakértőnk MacPherson Éva tartott. Meglátogatott minket két Asics FrontRunner, Szabó Nóri és Hegyi Gábor, és egy workshopon a márka történetét is megismerhettük. Szuper volt, na! A kemény mag még vasárnap egy másik hegyi futást is bevállalt, szóval mindenki kipurcanva tért haza.

Forrás: Jekken Péter
Asics cipőteszt
Forrás: Jekken Péter

Egy másik résztvevő, Évi, aki szintén a párjával jött, ezt írta utána nekünk:

„Nagyon örülünk, hogy megismerhettük az RW csapatát! Eddig csak az újságban és a neten láttunk benneteket, de itt végre élőbe is találkozhattunk. Gyönyörű helyet választottatok a tábornak, ami teli volt kihívásokkal, nekünk már egy kisebb terep vagy emelkedő is nagy változás volt, mivel nálunk, Hevesen nincs semmi ilyesmi. Kiléptünk a komfort zónánkból, és ebből lehet fejlődni, előre haladni. Jó kis csapat lettünk!”

Klára, aki még a Tihany félmaratonra is elugrott a táborból, ezt írta nekünk:

„Azért örültem meg nagyon a futó tábornak, és találtam nagyon szuper ötletnek, mert én teljesen amatőrként kezdtem el futni, és mindig is szerettem volna sok olyan dolgot meg tudni a futásról, ami nagyon fontos ahhoz, hogy ne kövessek el esetleg olyan hibákat, amik sérüléséhez vezethetnek. A másik dolog, ami fontos volt, hogy a verseny szempontjából, mik azok a hasznos tanácsok amik elő segítik pl. az idő le csökkentését, hogy kevesebb idő alatt fussam le a távokat, hogy készüljek fel. Pont erre kaptam segítséget itt a táborban. Sanyosz nagyon jó edzőnk volt, odafigyelt mindenre. Gyönyörű helyeken futottunk, nagyon jó kis csapat jött össze. Remélem, hogy részt vehetek legközelebb is a Runner's World futótáborban.”

A többi képet itt nézheted meg:

Ugye, bánja már, aki kihagyta?!