Borítókép: A 4 legjobb futás utáni kaja, ami segít a regenerálódásban

A 4 legjobb futás utáni kaja, ami segít a regenerálódásban

Forrás: Getty Images
Mit egyél futás után, ha olyat szeretnél, ami fogyókúra alatt is fogyasztható, ami segíti a tested regenerálódását és még finom is? Válassz ezekből:

Áfonya

A benne található töménytelen mennyiségű fenolsav segít abban, hogy megelőzd a betegségeket, erős maradjon az immunrendszered, és könnyebben újjáéledj. Nagyjából 15 szem már fedezi a napi C-vitamin szükségleted egyharmadát, és az E-vitamin felét. Ha mondjuk görög joghurtba kevered, még proteinnel is megspékeled, és ez nagyon hatásos a regenerálódás szempontjából!
Az adag 15 szem legyen.

Csokis tej

Többször írtunk már róla, hogy a jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokival készült csokis tej az egyik legszuperebb sportital. Rendkívül hatékonyan regenerálja az izmokat, csökkenti az izomláz kialakulásának esélyét.
Az adag 2 kocka legyen tejben feloldva.

Puffasztott rizs mogyoróvajjal

A puffasztott rizs gyorsan felszívódó szénhidrát, így azonnal feltölti a raktáraidat, a mogyoróvaj pedig fehérjében és egészséges zsírokban gazdag. Szóval az egész tested számára hasznos üzemanyag egy kimerítő futóedzés után.
Az adag 1-2 puffasztott rizs + egy evőkanálnyi mogyoróvaj legyen

Teljes kiőrlésű palacsinta

Ha zablisztből vagy teljes kiőrlésű lisztből készíted, és egy kis fehérjeporral is megspékeled, tökéletes edzés vagy futás utáni nasi, amelynek minden összetevőjét hatékonyan használja fel a szervezeted a regenerálódási folyamatokhoz.
Az adag 2 kisebb palacsinta legyen.