Borítókép: Rákóczi Feri: „Nincs olyan, hogy jó meg rossz futás”

Rákóczi Feri: „Nincs olyan, hogy jó meg rossz futás”

Forrás: facebook
A Generali Runner’s World Run alkalmából rendszeresen futhattok együtt Rákóczi Ferivel a közösségi futásainkon (legközelebb például jövő kedden, 18:00-kor). Elárulja, ő miért szeret másokkal együtt futni és mik az előnyei annak, ha néha egyedül indultok útnak.

Nincs olyan, hogy jó meg rossz futás, de tény, hogy mindenki mást preferál. Szerintem viszont rengeteg előnye van a közös mozgásnak, hiszen a versenyeken sem egyedül indulunk, általában 10-20.000 ember fut együtt, amire fel kell készülni.

  • A közösségi futások egyik előnye, hogy megszokod a közeget: előfordul, hogy megböknek, melletted is futnak. Arra is tökéletes, hogy megtanulj odafigyelni másokra, vagy akár át tudd venni az előtted futó tempóját.
  • Általában a közös edzések során mindig van frissítés - nagy pozitívum, ha nem kell magaddal vinned pluszban ételt és italt.
  • Sok futó hajlamos kihagyni a bemelegítést, de a közösségi futások során ez sosem marad el, ráadásul profi edzők segítségével történik. Így nincs kibúvó, úgy indulsz futni, hogy átmozgattad magad.
  • Az együtt mozgás élményét és örömét sem szeretném kihagyni a felsorolásból. A futók jó emberek, nyitottak, szeretnek segíteni másoknak és szívesen osztják meg egymással a tapasztalataikat, például, hogy ki miért kezdett futni, mivel motiválja magát.
  • Ha már a motivációnál tartunk: ha másokkal együtt mozogsz, biztos, hogy gyorsabban átlendülsz a holtpontokon. Ráadásul mivel a futások időpontja adott, nem halogathatsz, így kisebb eséllyel hagyod ki a közös futást.
  • A futások során rengeteg emberrel ismerkedhetsz meg, akik hozzád hasonlóan imádnak futni. És persze akár pasizni, csajozni is lehet, a közös téma már úgyis adott.

Szerintem közösséghez tartozni jó dolog és mivel a futók közössége pozitív beállítottságú, ezért érdemes is elmenned egy-egy közösségi futásra.

Persze annak is vannak előnyei, ha az ember egyedül indul útnak. Például én ilyenkor teljesen ki tudok kapcsolni és szerintem nagyon jól lehet futás közben gondolkozni, problémákat megoldani.

Szóval mindkét futásnak vannak pozitívumai, de mindig az a lényeg, hogy te jól érezd magad közben!