Borítókép: 6 módszer, hogy a gyerekeket is bevond a maratoni felkészülésbe

6 módszer, hogy a gyerekeket is bevond a maratoni felkészülésbe

Forrás: getty images
Az anyukák maratoni felkészülése gyakran nehezített körülmények között történik, mivel a napi teendők mellett gyakran kell fuvarozni a gyerekeket, tanulni velük, persze egy kis játék sem árt… Na és ebbe a napirendbe elég nehéz beiileszteni az edzéstervet.

De miért ne köthetnéd össze a kellemeset a hasznossal? Csak kicsit szórakoztatóbbá kell tenned a számukra az edzést, ráadásul remek példáut mutathatsz számukra! Vesd be a következő trükköket:

Hagyd, hogy veled együtt fejezzék be az edzést

Az egyik lazább napodon kérdezd meg őket, van-e kedvük lefutni veled az utolsó pár(száz) métert. A legtöbben igent fognak mondani, mivel elég kevesen vannak olyan menők, hogy az anyukájukkal fussanak. Akár közben énekelhettek is, vagy a futás végén elmehettek egyet sütizni.

Nyújtsatok együtt

Az is nagyszerű, ha közösen melegítetek be és a futás végeztével együtt nyújtotok. A legtöbb gyerek szereti a vicces, láblengetős dinamikus nyújtásokat, és utána nincs is kellemesebb egy kis lazító levezetésnél.

Gyerekversenyek

Legközelebb, ha versenyen indulsz, nevezd be a gyerekeket is egy rövidebb, kifejezetten gyerekeknek szóló távra. Ki ne örülne az éremnek?

Készítsetek együtt finom falatokat!

Hétvégén hívd be őket a konyhába és készítsetek együtt egészséges, tápláló nasikat, vagy salátát. Ha nincs sok időd, egy gyümölcsös smoothie-t is összedobhattok!

Fessetek!

Nincs is jobb futóként ismerős szurkolókat látni az útvonal szélén! Sokan tudnának mesélni arról, ez mekkora lökést ad nekik a versenyen. Épp ezért kérd meg a gyerekeket arra, hogy készítsenek a versenyre szurkolói táblákat, vagy akár pólót! Annyira jól fog esni, amikor meglátod majd őket a maratonon, ahogy a magasba emelik a kézzel készült üzeneteket!

Apró meglepetések

Ha a gyerekek is veled tartanak a versenyre, érdemes becsomagolnod kártyákat, színezőt, gyümölcsöket, egy kis csokit, hogy ne érezzék túl fárasztónak a várakozást, amíg beérsz a célvonalba.

Ezek olyan apró ötletek, amiket bárki bevethet, ráadásul életreszóló emlékek is válhatnak belőlük - arról nem is beszélve, mennyire korán megismerteted a gyerekekkel a sport szeretetét és előnyeit!

Te is kipróbálnád magad egy versenyen?