Borítókép: Hogyan ne őrülj meg, amikor nem futhatsz?

Hogyan ne őrülj meg, amikor nem futhatsz?

Forrás: Europress
Egy igaz rémálom, amikor valamilyen okból kifolyólag TÉNYLEG nem futhatsz. Nem, heti egyszer egy lassú 5km-t sem... semmit! De hogyan ne kattanj meg, ha ez a helyzet áll fönn?

A legtöbben azt javasolják, hogy fontos, hogy ne szakadj el teljesen a futástól, azaz legalább gondolatban foglalkozz vele: olvasgass róla (itt vagyunk mi), tartsd a kapcsolatot a futós haverokkal, vagy rendelj magadnak egy jó cuccot addigra, hogy újra nekiállhatsz!

Az is hasznos, ha készítesz egy tervet a visszatértésre. Mondjuk egy komoly sérülés esetén a doki tanácsaival összeraksz egy programot: az első hónapban hetente kétszer mész majd ki 2-3km lötyögésre, majd hogyan emeled tovább a tétet. Csatolj dátumokat hozzá, és több hónapra előre találd ki, mi lesz a menet egészen addig, míg a korábbi szintre vissza nem térsz. Persze, teljesen felborul majd közben, de jó lesz, hogy nem „csak úgy” futsz!

Abban az időben, amíg nem futhatsz, végezz egy olyan tevékenységet, amit már régen szerettél volna, de egyszerűen nem fért bele az idődbe. Menj főzőkurzusra, olvasd ki az ezer éve az éjjeli szekrényeden porosodó, el nem kezdett könyveket, vagy próbálj meg egy másik edzéstípust (persze, ha a sérülésed engedi).

Bár az elején úgy tűnik, hogy a pokolba kerültél, hamar túl leszel rajta, és újra gyűjtheted majd a kilométereket!