Borítókép: Nincs energiád? 6 dolog, ami segít kirobbanó formába kerülni

Nincs energiád? 6 dolog, ami segít kirobbanó formába kerülni

Forrás: Europress
Ha az utóbbi időben úgy érzed, hogy soha nincs elég erőd a futásokhoz, edzésekhez, vagy úgy általában a mindennapokhoz, az alábbi változások a segítségedre lesznek!

Van elég vasad?

A fáradékonyságot sok esetben a vashiány okozza. Ez nőknél gyakoribb a menstruáció miatt, de persze férfiaknál is előfordulhat. Egy sima vérkép vizsgálat kimutatja, viszont ha elkezdesz vörös húsokat, spenótot, lencsét enni, pár hét alatt megoldódhat a helyzet!

Vigyázz magadra!

Oké, hogy egy edzéstervhez tartod magad, de ne legyél szigorú. Az is előfordulhat, hogy túlhajtottad magad, és szimplán csak egy kis passzív pihenésre van szükséged.

Próbáld ki a CHIA MAGOT!

Ha még nem tetted, mindenképpen építsd be az étrendedbe, mert ez a mini magocska rengeteg hasznos tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, és rendkívül jól energetizál!

Egyél jó SZÉNHIDRÁTOKAT!

A napi kalóriamennyiséged 50-60%-át szénhidrátok tegyék ki, mert elengedhetetlenek és hiányukban semmi erőd sem lesz! Válaszd azokat, amik sok hasznos tápanyagot és vitamin is tartalmaznak. Ilyen a barna rizs, köles, zab, quiona, fogyaszd őket bátran!

Jöhet egy céklakoktél?

A cékla egy szuper edzés előtti ital, de ha ezzel kezded a napodat, az is szuper, hiszen hihetetlenül jó formába hoz! Próbáld ki, hogy megiszol naponta 1dl céklalevet citromlével vagy akár naranccsal-almával felturbózva!

Kellenek a jó zsírok

Nem lehet elégszer elmondani, hogy a zsírokra a szervezetnek szüksége van, de nem mindegy, hogy melyiket választod. Az avokádó, olíva, kókusz, különböző magolajok nagyon hasznosak, és alapvetőek a szervezet optimális működésének fenntartásában!