Borítókép: Ez történik a testeddel, ha lecseréled a kávét matcha teára

Ez történik a testeddel, ha lecseréled a kávét matcha teára

Forrás: Europress
A matcha tea nemcsak a kávéimádóknak jó alternatíva, de azok számára is szuper, akik nem szeretik a kávé ízét, de olykor jól jönne egy kis energialöket!

A matcha tulajdonképpen porrá őrölt zöld tea, és nagyjából 10-szer annyi hatóanyagot tartalmaz, mint a hagyományos zöld tea. Készíthetsz belőle lattét is, akár a reggelid kávédból, de délután teaként is kortyolgathatod. De miért is annyira jó?

  • Hihetetlenül erős méregtelenítő és vértisztító, ráadásul segít helyreállítani a szervezet megfelelő PH-ját. Ez utóbbiban a kávé éppen az ellenkezőjét csinálja, hiszen sok egészséges tulajdonsága mellett azért meglehetősen savasító hatású.

  • Sokkal jobban energetizál, mint a kávé. Tartalmaz egy esszenciális aminosavat, az L-theanine-t, ami segít a koncentrálásban, feltölt energiával, ugyanakkor megnyugtat és még a teljesítményt is fokozza.
  • Hihetetlenül magas az antioxidáns-tartalma (egy igazi antioxidáns bomba), ezzel erősen tartja az immunrendszeredet, megelőzi az öregedést és harcol a szabad gyökökkel!

  • A bőröd ragyogóvá válik tőle. Nem csak belsőleg, de külsőleg is használhatod arcpakolásként: keverd össze egy kis vízzel és vidd fel az arcodra, 15 perc múlva pedig öblítsd le langyos vízzel!
  • Támogatja a fogyókúrádat, hiszen pörgeti az anyagcserét, és a benne található EGCG serkenti a zsírégetést.

  • A magas koleszterinszintet és a magas vérnyomást megelőzheted vele, szóval ha azért nem ihatsz kávét mert ez utóbbi problémával küzdesz, nagyon jó alternatívát jelent!