Borítókép: Hogyan vedd rá a kollégáidat a futásra?

Hogyan vedd rá a kollégáidat a futásra?

Forrás: Europress
Te imádsz futni, és egy igazán aktív személyiség vagy, de a munkatársaid inkább a mozgásszegény életmódra szavaznak? Vedd rá őket is a sportolásra!
  • Ne csak a futásról beszélj, mert azzal már azelőtt elmegy tőle a kedvük, hogy egyáltalán kipróbálták volna valaha. Nagyon idegesíti a nemfutókat, ha a futók semmi másról nem tudnak dumcsizni.

  • Hívd el őket egy munka előtti intenzív sétára, amit akár egy nyújtással is egybeköthetsz. Ehhez elég 40 perccel korábban érkezniük (még a zuhanyzás is beleférhet), ha egy 20 perces gyaloglást zártok le a gyakorlatokkal. Biztos lehetsz benne, hogy jobban érzik majd magukat tőle, és 2-3 alkalom után már egy laza kocogásban is benne lesznek.
  • A közösség élménye mindenkinek jót tesz, ha pár jófej embert szervezel le a dologra, akik klasszul érzik magukat együtt, már csak a társaság kedvéért is szívesen eljárnak mozogni.

  • A sikerélmények nagyon fontosak! Tűzzetek ki egy célt (pl. hogy egyben lefutnak 4km-t), és ha sikerül, jutalmazzátok meg magatokat mondjuk egy finom vacsorával egy menő helyen!

  • Nevezzetek már most be egy jövő évi versenyre, mert az annyira motiváló, és csapatkovácsoló, hogy a leglustábbakat is ráveszi a munkára!