Borítókép: Mi a jobb: az olajos magvak, vagy a gyümölcsök?

Mi a jobb: az olajos magvak, vagy a gyümölcsök?

Forrás: Europress
Összegyűjtöttük minden előnyüket és hátrányukat, hogy megtaláld a legegészségesebb opciót!

Az olajos magvak előnyei:

  • többszörösen és egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdagok
  • csökkentik a koleszterinszintet, védenek a stroke és szívbetegség ellen
  • fehérjében gazdagok
  • a pisztácia javítja a vérkeringést és segíti az emésztést
  • akár 59%-kal is csökkenthetik a bevitt kalóriák mennyiségét

Hátrányai:

  • drágábbak
  • gyakran sózottak
  • magas a kalóriatartalmuk

A gyümölcsök előnyei:

  • vitaminokban, rostokban gazdagok, csökkentik a cukorbetegség kialakulásának esélyét
  • rengeteg felé közül választhatsz
  • a grépfrút például lassítja a bőr öregedését, csökkenti az esélyt a rák és a szívbetegség kialakulására

Hátrányai:

  • egyeseknek magas a cukortartalmuk
  • a gyümölcslevek nem feltétlenül egészségesek, hiszen rostokat nem tartalmaznak
  • romlandóak
A győztes szerintünk:
Kattints a kép felfedéséhez!