Dupla vaníliás bundás kenyér
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók 2 főre:
- 125 ml zsírszegény vaníliás joghurt
- 60 ml juharszirup
- 3 nagy tojás
- 60 ml zsírszegény tej
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 4 szelet teljes kiőrlésű kovászos kenyér
- 100 g vegyes erdei bogyós gyümölcs
Keverőtálban vegyítsd el a joghurtot és a juharszirupot.
Egy nagy teflonserpenyőt közepes lángon forrósíts fel. Egy másik keverőtálban habverővel verd fel a tojást, add hozzá a tejet, a vaníliakivonatot és a fahéjat. Márts bele egy szelet kenyeret a tojásos keverékbe, és hagyd, hogy jól átitatódjon. A beáztatott kenyeret tedd félre, és ismételd meg a mártogatást a maradék szeletekkel.
Tedd a kenyérszeleteket a serpenyőbe és süsd 3–5 percig, vagy amíg átpirul. Fordítsd át a kenyeret és süsd a másik oldalát is 2-3 percig, vagy amíg az is megpirul. Tálaláskor a bundás kenyérre tegyél a juharszirupos vaníliás joghurtból és a bogyós gyümölcsökből.
Tápérték adagonként: 2870 kJ, 686 kcal, 117 g szénhidrát, 6 g rost, 29 g fehérje, 12 g zsír, ebből telített 4 g, 996 mg nátrium