Borítókép: Dupla vaníliás bundás kenyér

Dupla vaníliás bundás kenyér

A vaníliaaromás, laktató bundás kenyér hamar a kedvenc hétvégi reggeliddé válhat. Tartalmazza mindazon tápanyagokat, melyeket szervezeted a hosszú futások utáni felépüléséhez igényel, miközben farkaséhségedet egy csapásra megszünteti.

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók 2 főre:

  • 125 ml zsírszegény vaníliás joghurt
  • 60 ml juharszirup
  • 3 nagy tojás
  • 60 ml zsírszegény tej
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 4 szelet teljes kiőrlésű kovászos kenyér
  • 100 g vegyes erdei bogyós gyümölcs

Keverőtálban vegyítsd el a joghurtot és a juharszirupot.

Egy nagy teflonserpenyőt közepes lángon forrósíts fel. Egy másik keverőtálban habverővel verd fel a tojást, add hozzá a tejet, a vaníliakivonatot és a fahéjat. Márts bele egy szelet kenyeret a tojásos keverékbe, és hagyd, hogy jól átitatódjon. A beáztatott kenyeret tedd félre, és ismételd meg a mártogatást a maradék szeletekkel.

Tedd a kenyérszeleteket a serpenyőbe és süsd 3–5 percig, vagy amíg átpirul. Fordítsd át a kenyeret és süsd a másik oldalát is 2-3 percig, vagy amíg az is megpirul. Tálaláskor a bundás kenyérre tegyél a juharszirupos vaníliás joghurtból és a bogyós gyümölcsökből.

Tápérték adagonként: 2870 kJ, 686 kcal, 117 g szénhidrát, 6 g rost, 29 g fehérje, 12 g zsír, ebből telített 4 g, 996 mg nátrium