Borítókép: 7 fogadalom, és 2016. csodás futóév lesz

7 fogadalom, és 2016. csodás futóév lesz

Ha tartod magad hozzájuk, szuper éved lehet. JoAnna Novak, az amerikai Runner's World szerzője megosztja velünk fogadalmait.


1. Mostantól köszönj a többi futónak
Idén a családomtól távol töltöttem a karácsonyt. Tudjátok, mitől éreztem a reggeleimet sokkal kevésbé magányosnak? Azoktól a mosolyoktól és "boldog karácsonyt"-októl, amiket a szembejövő futóktól kaptam. Rájöttem, hogy azzal, hogy köszöntik egymást a futók, épül a közösség és egész évben jobb kedvvel gyűjti az ember a kilométereket.
2. Vigyél magaddal egy családtagot
Különösen akkor, ha nincs futó a családban. Mielőtt futni kezdtem, zavarban voltam azoktól, akik állandóan futóversenyeken indultak. Az elején az adta nekem a legtöbb erőt, ha nálam sokkal jobb, rutinosabb és gyorsabb futók azt éreztették velem, hogy szeretettel fogadnak a futótársadalomban.
3. Ne diétázz annyit!
Jó kis fogadalom, nem? Hiszen január elsején általában pont ennek az ellenkezőjét szokás megfogadni. Pedig a fogyókúrázás már rég nem menő, de sajnos még mindig túlontúl-értékelt fogalom. Kövessétek inkább honlapunkon a táplálkozással kapcsolatos cikkeket, egyetek jókat, csak legyetek tisztában vele, mi a jó.
4. Próbálj ki valami újat!
Lehet ez egy új útvonal vagy környék, egy új táv vagy verseny, de ha bekerül valami új a rendszerbe, attól az egész edzésed új lendületet kap.
5. Jegyezd a rossz napokat is
Amikor az edzésnaplódat nézed, könnyű átsiklani a rosszul sikerült napok felett, de ha ezeknek is kellő figyelmet szentelsz, jóval holisztikusabb szemlélettel állhatsz a futáshoz.
6. Tekints a futásra úgy, mint az élet ajándékára
Nem mindenki tud futni. Ha egészséges vagy, és visz a lábad, értékeld a futást úgy, mint ajándékot. Így egész más szemmel vágsz neki, és minden futásod ünnep lesz.
7. Olvass a futásról
Mindjárt tudjuk is, hol kezdd. Jó helyen jársz, hisz most is a honlapunkon vagy. Kövess minket minden nap, vagy rendeld meg a Runner's World futókönyvét, valamint olvass minket nyomtatott formában is. És ami legalább ilyen fontos, hogy te is jegyzetelj a futásodról. Vezess futónaplót (vagy használd valamelyik alkalmazást), és így követni tudod a fejlődésedet.