Borítókép: Strandkézilabda-világbajnokság Budapesten!

Strandkézilabda-világbajnokság Budapesten!

A július 12. és 17. között a margitszigeti Palatinus-strand területén megrendezendő 7. Strandkézilabda-világbajnokságon női és férfi válogatottunk is érmekért száll harcba.

A világbajnokságra a labdarúgó Európa-bajnokság után, ám a riói nyári olimpia előtt kerül sor, abban az időszakban, amikor a Margitsziget és a Palatinus-strand önfeledt szórakozást és kikapcsolódást nyújt a júliusi hőségben. A kézilabda-barátok és a strandkézilabdát még nem ismerők számára ideális program a világbajnokság mérkőzéseinek megtekintése, amelyen ráadásul fényes magyar sikerek is várhatóak.

Női válogatottunk 2013-ban és 2015-ben megnyerte az Európa-bajnokságot, 2013-ban a Világjátékokon, 2014-ben pedig a világbajnokságon lett ezüstérmes, így méltán célozza meg hazai pályán a világbajnoki címet. Férfi együttesünk a tavalyi Európa-bajnoki 4. helyezés után szeretne ismét az elitbe jutni, és fölállni a dobogóra.

A margitszigeti VB-re 22 csapat érkezik Brazíliától kezdve Norvégián át Ausztráliáig.

A budapesti világbajnokság logója együtt jeleníti meg a strandkézilabda minden szépségét: a nyár melegét, a tengerpartot idéző homokot és a sportág könnyed, mégis izgalmas hangulatát. És hogy a szórakozás az éjszakába nyúljon, arról népszerű DJ-ék gondoskodnak majd mindennap!

Egy program, amin ott kell lenned! Keresd a jegyedet itt!

Tudtad-e?
A strandkézilabda Olaszországból indult el világhódító útjára. Edzők és játékvezetők egy aktív kézilabdát akartak tervezni nyárra, a homokban. Így lett a kézilabda speciális válfaja a strandkézi, amellyel a nyári szezon jól kitölthető. A rendes kézilabda játékosok így a pihenő időben is kellemesen tudnak készülni az őszi szezonra.