Borítókép: Értünk is teljesítenek az olimpikonok

Értünk is teljesítenek az olimpikonok

Az olimpia közeledtével nemcsak a sportágak kapnak nagyobb figyelmet, hanem az olimpikonok személye is. A fizikai felkészülési időszak az edzés mellett a mentális felkészülés időszaka. Eltérő, hogy ki milyen módszerrel hangolódik rá a nagy megmérettetésre: van, aki teljesen kizárja a külvilágot, és van, aki napi szinten tartja a kapcsolatot a környezetével.

Ami közös az olimpikonokban – és amit érdemes megtanulnunk tőlük –, az a kitartás és a fókuszálás képessége. A sportolók éveken át, nap mint nap azért teljesítenek, hogy amikor eljön az ideje, a legjobbak legyenek. Nem azonnal akarnak sikereket elérni, fokozatosan mennek előre. Rengeteg munka, kitartás eredménye van az olimpiai kvóták mögött.

Az OTP Bank olimpiai kampányfilmjében Kozák Danuta, Kanyó Zsolt és Nagy Viktor mutatják meg, hogy a versenyeken kívül hogyan telik egy napjuk; milyen felkelni hajnalban, naponta 6-8 órát edzéssel tölteni – legyen bármilyen idő vagy bármennyi ember körülöttük.

Amikor augusztusban a magyar olimpikonokat látjuk a képernyőn, ne felejtsük el, hogy abban a pár percben hosszú évek vagy akár évtizedek felkészülése látszik. Kezdjünk el mielőbb drukkolni nekik, és fejezzük ki tiszteletünket feléjük, hiszen az országért, értünk szeretnék a legjobbat kihozni magukból.

AZ OTP Bank – a MOB gyémántfokozatú támogatója – olimpiai kampánya során szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy már a felkészülési időszakban álljunk az olimpikonok mellé. Az OTP riaria nevű applikációval a szurkolók közvetlen üzenetükkel támogathatják az olimpikonokat.