Borítókép: Szeretnél felgyorsulni? 5 tipp, amivel menni fog

Szeretnél felgyorsulni? 5 tipp, amivel menni fog

Forrás: Europress
Amikor már magabiztosan megy a táv, jöhet a következő lépcsőfok: jobb idővel lefutni. De vajon, miket kell megtenned a gyorsulás érdekében?

Erősítsd meg a törzsizmaidat!

Nem kell különleges gyakorlatokra gondolni: jöhetnek a különböző plankek, fekvőtámaszok. Viszont a TRX-szel, vagy bosun végzett feladatok is nagyon hatásosak. A lényeg, hogy egy erős és stabil törzsizomzat kifejezetten hasznos, ha gyorsulni szeretnél.

Fuss olyannal, aki gyorsabb nálad!

Ha egyedül futsz, könnyen elkényelmesedsz. Válassz egy olyan partnert, aki egy hajszálnyival gyorsabb nálad. Ha te 5:45-ös pace-szel mész, ő legyen mondjuk 5:20-as! Nem kell minden edzést vele csinálnod, de legalább heti egy ajánlott lenne, és bár az elején biztosan nagyon nehéz, gyorsan tudsz fejlődni.

Nyújts!

Minél rugalmasabb vagy, annál jobban megy majd a gyorsulás, és annál kisebb az esélye, hogy lesérülsz. Szóval, soha, de soha ne hagyd ki!

Fuss gyorsabban!

(Jah, nem hangzik kicsit sem hülyén.) Ahhoz, hogy gyorsabban tudj futni, gyorsabban kell futnod az edzéseken. Ha-ha... erre biztosan senki nem gondolt eddig. Na de, így csináld: próbálj meg mindig 5 másodperccel a szokásos pace-ed alatt futni. Ez nem olyan nagy változás, de szép lassan eredményt hoz.

Fuss emelkedőn!

Az egyik legjobb gyorsulás fejlesztő, ha hegynek felfelé futsz. Bár először elmondhatatlanul szörnyű, hihetetlenül gyorsan hoz eredményt. Ha pedig már kényelmesebben fel tudsz menni, biztos lehetsz benne, hogy síkon sokkal gyorsabb vagy.

Egy, két, há... gyorsulásra felkészülni!