Borítókép: RW bakancslista - a világ 6 legszebb futóútvonala

RW bakancslista - a világ 6 legszebb futóútvonala

Forrás: Europress
Ha imádod a terepet, nem riaszt vissza egy kis por, sár és a természet, akkor a következő összeállítás neked szól. A viálg legjobb futóútvonalait mutatjuk be.
Forrás: flickr S/V Windom

1. Imogene Pass - Colorado
A San Juan hegyvidéken gyönyörködhetsz a természetben és megküzdhetsz a több mint 1600 méteres szinttel. A látvány viszont biztos kárpótolna minket…

Forrás: Jungle Marathon flickr

2. Dzsungel maraton - Brazília
A Pará államban rendezett versenyen alaposan próbára teheted magad: kígyók, bogarak, szúnyogok közt kell futnod. Ráadásul aki szeretne indulni a versenyen, még előadásokon és akklimatizációs futásokon is részt kell vennie. Ja, és természetesen egy esőerdőn keresztül vezet az útvonal - 99%-os páratartalommal.

Forrás: Europress

3. Safaricom Maraton - Kenya
Itt aztán versenyezhetsz az elefántokkal, zabrákkal, zsiráfokkal. Tökéletes az állatbarátoknak és azoknak is, akik szeretnének testközelből megismerkedni a rezervátummal.

Forrás: Europress

4. Grand Canyon Rim to Rim
Ha már Amerika, akkor ezt nem érdemes kihagyni. Akár egy nap alatt megnézheted a látványosságot, a különleges sziklákat és a Colorado folyót.

Forrás: xterra facebook

5. XTerra Worlds
A terepfutó világbajnokság azoknak a futóknak kedvez, akik még decemberben is a nyarat várják, hiszen Hawaii a helyszíne. Az Ohau-szigeten rendezik meg, az út pedig fehérhomokos tengerpartokon, esőerdőkön, széles völgyeken át vezet.

Forrás: vietnámi dán nagykövetség flickr

6. Vietnámi hegyi maraton - Vietnám
Az időjárás kiszámíthatatlan, de rizsföldekben, vízibivalyokban is gyönyörködhetsz közben. A vékony ösvényeken keresztül a hatalmas hegyek között, kis falvakon át vezet az út.

Neked melyik tetszik a legjobban?
1
2
3
4
5
6