Borítókép: Reggel hatos gondolatok

Reggel hatos gondolatok

Ültem a gép előtt reggel 6-kor és eszembe jutott egy-két történet még 2012-ből.

Javában zajlott a londoni Olimpia és a sors iróniája, hogy behívtak a rádióba, hogy közvetítsem a maratont. Elképesztő élmény volt ez nekem, ráadásul mind a 3 lányt, Rakonczai Beát, Erdélyi Zsófit és Kálovics Anikót is ismertem, így még több érzelmi szál fűzött a versenyhez. Ki hitte volna, hogy 4 évvel később már maratonon kvalifikálom magam.

Miután a magyar csapat hazajött, kaptam egy kedves ajándékot Madarász Viki gyalogló barátnőmtől. Hozott egy pólót és egy olimpiás kulacsot. Azóta is őrzöm őket és akkor megfogadtam, hogy ott leszek Rióban. Köszönöm Vikinek, sokat jelentett illetve jelent ez ma is.

És a történet folytatódik.

Hogy már ezerrel készülünk. Nagy utat tettem meg (ahogy mindenki más). Ha a felkészülésről kérdeznek, a minden oké mögött ott vannak a napi nehézségek, a nem mindig ideális körülmények és a küzdelmek. De amikor összeáll mindez nagy egésszé, akkor ezek a pillanatnyi zavarok eltörpülnek.

A maratoni edzések izgalmasak, új élmény úgy edzeni, hogy van gyorsaságom. Ráadásul megvan az a szabadság, (amit egyre jobban igénylek) hogy nem kell egy 400-as pályán folyton köröznöm, hanem a hosszú futásokat és tempókat bárhol meg tudom csinálni, ahol számomra futható a talaj. Így keveredtünk le a hét végén Balatonfüredre.

Kifejezetten sosem voltam egy balatoni lény, felnőttként fedeztem fel magamnak, akkor kezdtem értékelni igazán.

Tudjátok mikor futottam ott életemben először? 2012-ben. Az Ultrabalatonon, csapatban tettük meg a kört. A szigligeti rész jutott és később a balatonfüredi napfelkelte 5 körül. Veszettül romantikus, ha nem is fut az ember lánya, érdemes hajnalban kislattyogni.

Most Füred-Csopak-Alsóörs volt az utam és vissza. Komolyan elgondolkodtam azon, hogy edzőtáborozzam a későbbiekben a Balatonnál, annyira adja magát.

A program adott, a maraton/félmaraton egyik kulcsa a tempófutás. Ezt az elvet követve bárhol fellelhető leszek, ahol zavartalanul tudok futni :) Talán a Velencei tó körül?

Apropó Olimpia! Augusztus 14-én lesz a női maraton, ottani idő szerint 9:30-kor. Beleborzongok.

De a borzongás közepette libbenek ki futni…...

Folyt köv...