Borítókép: Mit egyél az esti verseny előtt?

Mit egyél az esti verseny előtt?

Forrás: Europress
Ha este indulsz versenyezni, egész nap érdemes odafigyelned a megfelelő táplálkozásra, hogy kellő energiával vágj neki afutásnak.

Kezdjük a reggelivel: fogyassz teljes kiőrlésű lisztből készült palacsinát joghurttal és gyümölccsel, de a rántotta is jó választás. Próbálj meg minél változatosabban enni reggel, szénhidártból és fehérjéből is kerüljön bőven a tányérodra. Nyugodtan reggelizz úgy, mint egy király. Kerüld viszont a zsíros, lassan emészthető alapanyagokat.

Délután fogyassz egyszerűbb ételeket. A verseny előtt 4-6 órával a szendvics például tökéletes. Ekkor már ne fogyassz 500 kalóriánál többet és próbálj meg rostban szegény ételt választani, mely szénhidrátban gazdag. A tészta például megfelelő üzemanyag.

Utoljára a futás előtt másfél-2 órával egyél. Fogyassz olyan ételeket, amikkel nem rontod el a gyomrod és már beváltak. A könnyen emészthető szénhidrátokkal nem nyúlhatsz mellé. Egy szelet fehér kenyérből készült pirítós, kevés mandula-, vagy mogyoróvajjal és banánnal szuper választás.

És mi a helyzet a folyadékkal?

Egész nap legyen nálad víz. Ébredés után fogyassz belőle fél litert, a verseny előtt 2-3 órával pedig szintén igyál legalább ennyit. Ekkor már sportitalt, vagy gyümölcslevet is szürcsölhetsz. 1-2 kávét megihatsz reggel, de a verseny előtti pár órában már ne tedd, hiszen a gyomrod nem biztos, hogy örül neki.