Borítókép: Így hozd ki magadból a maximumot a nyári hőségben is

Így hozd ki magadból a maximumot a nyári hőségben is

Végre itt az igazi nyár, ami azt jelenti, hogy mostantól kezdve hőségben futunk. De, vajon hogyan hozhatod ki ilyenkor is magadból a maximumot?
  1. Sok futó csak arra koncentrál, hogy minél nagyobb távokat fusson, és a tempó másodlagos szerepet kap. Ha nem szeretsz a nagy melegben futni, használd a nyarat a gyorsító edzésekre. Heti két hosszabb futást cserélj le rövidebb, gyorsító edzésekre, mert ha a melegben bírod, akkor az ősz beköszöntével hihetetlenül jó formában leszel. Ráadásul egy gyorsító edzés alkalmával sokkal rövidebb időt kell a forró szabadban eltöltened.

  2. A nyár remek alkalom arra, hogy erősíts. Azaz, hogy kinti futás helyett inkább klímás edzőterembe járj, és nagyobb hangsúlyt fektess az izmaidra. Ezzel egy nagyon jó alapot adsz az őszi versenyszezonra, és a testednek is kell egy kis változatosság. Persze ez nem azt jelenti, hogy felejtsd el a futást, csak csökkentsd le az alkalmak számát!

  3. Ha nem szeretnéd elhanyagolni a futást nyáron sem, de könnyen ellustulsz a vakáció szezonban, akkor nevezz be minden hónapra egy versenyre. Akár külföldön is, ha épp olyan helyre mész nyaralni! Így biztosan nem lébecolod el.

Szép nyarat kívánunk!