Borítókép: Elhagyott a lelkierőd? Így szerezd vissza.

Elhagyott a lelkierőd? Így szerezd vissza.

Forrás: Europress
Ha rendszeresen futsz, a halálon és az adón kívül van még egy biztos pont az életedben: az, hogy időről időre mélypontra zuhan a motivációd. Az addig rendben is van, hogy nagy ritkán kihagysz egy edzést – fáradt vagy, esetleg az eső zendített rá, vagy egyszerűen csak jobban esik tévézni.

Azonban ha sikerül felülkerekedned a lustálkodás kísértésén, az mentálisan és fizikailag is nagy előnyökkel jár. Stratégiáink segítenek megadni a szükséges lökést, ha nehezedre esik kimozdulni. Tegyél magadnak egy szívességet, és kövesd tippjeinket.

Változtasd meg környezetedet

Még a legapróbb finomhangolás – például ha ellenkező irányban futsz végig megszokott útvonaladon – is feldobhatja a futást. Ha az ismerős környék végképp nem lelkesít, látogass el egy új parkba vagy egy ismeretlen terepre. Még jobb, ha valamelyik találkozót beszélsz meg a célnál valamelyik barátoddal – kisebb eséllyel bújsz ki a feladat alól, ha tudod, hogy valaki vár rád.

Válts tempót

Rövidebb vágták beiktatásával megszokott rutinod is felgyorsul. Próbáld így: sétálj és fuss öt percig, majd szemelj ki egy pontot a távolban és vegyél fel kényelmesen feszes tempót, amíg elhaladsz mellette. Ekkor válts gyaloglásra, hogy újra levegőhöz juss, majd válassz újabb pontot. Ezt ismételd addig, amíg megközelíted az útvonalad végét; a távot ötperces, könnyű levezetéssel fejezd be.

Változtass a programon

Ha a futás épp nem hoz lázba, bármilyen tevékenység megteszi, ami emeli a pulzusodat. Menj úszni, biciklizz, evezz, vagy ugorj az ellipszis gépre. A köredzés – a kardió- és az egyszerű erősítőelemek váltogatása – szintén hatékonyan fokozza a pulzusszámot.

Változtass a gondolkodásodon

Állapodj meg magaddal csupán öt perc futásban. Elég valószínű ugyanis, hogy amint átléped a küszöböt, már nem is akarod abbahagyni. ha mégsem így van, tényleg szükséged van egy nap szünetre – de legalább tényleg meggyőződtél róla.