futás,futás az esőben

5 tipp, hogy élvezd az esőben futást

Forrás: Getty Images
Az esőkabáton túl...

Hamarosan egyre több olyan nap lesz, amikor bizony a kültéri futásoknál nagy valószínűséggel eshet az eső.

Sokan ilyenkor a futópadot választják, mások azonban teljességgel gyűlölnek beltéren futni. De mi a teendő akkor, ha az esőt sem élvezed annyira, padon viszont biztosan nem akarsz futni? Szeresd meg az esőben futást, el is áruljuk, hogyan:

Először is, a gondolkodásodat változtasd meg: Ne attól parázz, hogy vizes leszel, hanem fogadd el a tényt, hogy így lesz, és ebből akard kihozni a maximumot. Ráadásul, ha az időjárás nem annyira hűvös, még jót is tesz, hiszen lehűti a testedet, könnyebben bírod majd az edzést.

Pamutot véletlenül se viselj: A pamut darabok nagyon hamar megszívják magukat, és elnehezülnek. A technikai cuccok azonban, amik direkt arra vannak kitalálva, hogy könnyen elvezessék a folyadékot is, nagyon praktikusak, ráadásul némelyik olyan anyagból készít, ami melegít is, és ezáltal nem fázol meg akkor sem, ha az eső mellé hűvös szél is társul.

Kapj fel egy baseball sapkát: Ez azért jó választás, mert az arcodba csapódó esőcseppektől is megvéd, és a hajad sem lesz vizes. A legfontosabb, hogy a hajadat (főleg, ha hosszú) védd, mert könnyen megfázol, ha csurom vizes lesz.

A zokni a kulcsdarab: Ha máskor el is indulsz pamutzokniban, ilyenkor csakis technikai darabban indulj el, mert bizony a lábfejed tuti el fog ázni még akkor is, ha vízálló a cipőd (oké, egy laza 5km-en nem biztos, de hosszabb úton már csak-csak). Különféle gombásodások, sebek alakulhatnak ki, amelyektől a technikai zokni rengeteget véd (főleg, ha még be is hintőporozod a lábad picit előtte).

Kell a vazelin: Vagy bármilyen más kidörzsölődés gátló krém. Ezeknek nem csak nyáron, a hőségben van szerepe, de az esős időben is, mert a vizes ruhák sokkal könnyebben kisebesítik a bőrt. Mehet a lábad közé, a hónaljadhoz, esetleg a mellbimbókhoz!