5 életmód tipp, hogy jobban menjen a futás

Forrás: Europress
Szeretnél még többet vagy még gyorsabban futni? Íme néhány hasznos életmód tipp, amelyek betartásával tényleg még jobbakat futhatsz!

Hidratáld a szervezeted!

Nagyon fontos, hogy megfelelően hidratálva legyél belülről, amikor elmész futni. Persze, ez nem azt jelenti, hogy futás előtt igyál meg egy liter vizet. Mivel azonban futás közben sok vizet veszítesz, nem árt, ha egy nagy pohárral megiszol. Utána viszont mehet akár kettő is!

Többször egyél keveset!

Teli hassal nem jó futni, így egyrészt semmiképp ne indulj el futni evés után. Másrészt pedig, ha még eddig nem tetted, érdemes áttérni a kevés, de nagyobb adagok fogyasztásáról a sok, pici adagra. Így a szervezeted kevésbé lesz fáradt, mert nem a kiadós, nehéz ebéd megemésztésével lesz elfoglalva. Egészséges receptekért szerezd be a SPAR ÉT&REND című könyvét, amelyben rohanós hétköznapokra és ráérős hétvégére is finomabbnál finomabb ételeket találhatsz! És a receptek mellett egyébként futóedzésekhez is találhatnak tippeket a kezdő futók.

Légy pozitív!

Ha hiszed, ha nem, nagyon sokat számít, hogyan állsz magadhoz és a futáshoz már előtte és közben is. Higgy magadban, hogy meg tudod csinálni, bármilyen hosszú távról is van szó. Ez már fél siker!

Aludj eleget!

Ha fáradt vagy, nem fogsz tudni úgy teljesíteni a futópályán sem, és nem is fogod annyira élvezni sem a futást. A napi 8 óra mindenki számára ajánlott, és ha életmódod, munkád engedi, minél előbb lefeküdni.

Regenerálódj!

Ne terheld túl a szervezeted, és ne felejtsd el jutalmazni. Neki is kell néha a pihenés, a regenerálódás. Fontos, hogy időnként tart pihenőnapot.