new York marathon,new york city marathon

5 dolog, ami ki van tiltva a New York City Marathonról

Forrás: Getty Images
A hétvégén rendezték meg a világ egyik leghíresebb városi maratonját, a New York City Marathont, ahol 50.000 induló vágott neki a legendás versenynek.

És bár vihettek magukkal enni-innivalót, technikai cuccokat, van pár dolog, ami erről a versenyről bizony ki van tiltva!

  1. Szelfibot
    Bár biztosan lehetett futót szelfibottal látni a versenyen, pedig ezt tiltja a szabályzat. Sőt, a derékra és fejre sem szabad semmilyen kamerát erősíteni!

  2. Labda és egyéb sporteszköz
    Egyszer egy Michal Kapral nevű férfi úgy szeretett volna rekordot dönteni, hogy futás közben zsonglőrködik. Sajnos azonban ezt a vágyát fel kellett adnia, mert a szabályzat tiltja, hogy ilyen típusú eszköz legyen bármelyik futónál is!

  3. Hálózsák és takaró
    A leggyorsabb maratont 3:44:01 alatt teljesítették hálózsákban a 2017-es London Marathonon. Ilyen rekord azonban a New York City Marathonon nem dőlhetne meg, ugyanis nem csak a pályára, de már a rajtzónába se lehet bevinni semmi ilyesmit.

  4. Drón
    Mostanra már az is szerepel a szabályzatban, hogy senki nem használhat drónt, hogy felvegye magát futás közben, ugyanis korábban előfordult olyan eset, amikor pánikot keltett egy ilyen kütyü.

  5. Jelmez
    Bár több maratonon is láthatsz olyan futókat, akik valami őrületes jelmezt viselnek, a New York City Marathonon nem lehet úgy futni, ha a jelmez az egész testet fedi és/vagy az arcot is.

Neked is a bakancslistádon van ez a verseny?