Borítókép: 4 tipp, amit érdemes megtenned a versenyszezon végén

4 tipp, amit érdemes megtenned a versenyszezon végén

Forrás: Getty Images
Ha a szezonban folyamatosan keményen hajtottál, és vége a célversenyednek, fogadd meg az alábbi tanácsokat, hogy a következő még sikeresebb legyen!

Nem csak fizikailag, de lelkileg is sokat ad, ha így zárod le a versenyszezont:

  • Bár sokan már szinte másnap vagy harmadnap futni mennek, érdemes egy futásmentes hetet beiktatni az év végéhez közeledve a fő versenyed, vagy az utolsó nehéz versenyed után. Ez nem azt jelenti, hogy semmi ne sportolj: menj úszni, jógázni, aerobikórára vagy spinningre, tehát nyugodtan edzhetsz, csak végezz teljesen más mozgásformákat.

  • Csinálj olyan dolgokat, amik ellazítanak, kikapcsolnak, és amikre egyébként szeretnél időt szakítani, de sokszor nem jut rájuk idő: masszázs, szauna vagy pezsgőfürdőzés!
  • Ülj el, és írd le, milyen versenyeid voltak, hogy sikerültek, melyiken érezted magad a legjobban, melyik nem tetszett. Azaz, vess számot a futévedről! Ha ezeket az infókat letisztázod magadban, könnyebben meg tudod tervezni a következő évet, és sokkal tudatosabban építheted fel a teljesítményedet is.

  • Ha letelt az egy hét, és már nem bírod futás nélkül, az első pár napban óra és applikáció nélkül, csak a kedvedre fuss: amennyit kedved van, amilyen tempóban akarod!

Hidd el, ezek után újult erővel folytathatod majd a futást és valósíthatod meg a terveidet!