Borítókép: 4 pozitív hatás, amit a mindennapos hengerezés hozott az életembe

4 pozitív hatás, amit a mindennapos hengerezés hozott az életembe

Forrás: Getty Images
Már nem csak hetente 1-2 alkalommal, hanem minden egyes nap hengerezem, ráadásul edzés előtt és után is! Szuper döntés volt ennyire rákattanni, ezért:
  • Ha korán reggel futok, és a testem nehezen melegedik be, akkor időről-időre előfordul, hogy annyira befeszül a vádlim, hogy lépni is nehéz. A rendszeres, edzések előtti hengerezéssel ezt nagyjából ki lehet szűrni, és segít megelőzni, hogy a nem megfelelő bemelegítés ellenére se forduljon elő.

  • Korábban csak a durvább edzések után hengereztem, és olyankor annyira fájt, hogy majdnem besz@artam, ahogy az is, amikor a sportmasszőr kezelésbe vett. Úgy viszont, hogy minden edzés előtt egy rövidet, utána egy hosszabbat, annyira jól épen tartom a lábam, hogy sosincs olyan nagy fájdalmam közben, mint korábban.
  • A bokám iszonyú merev, és az a fajta vagyok, aki nem tud leguggolni úgy, hogy lent maradjon a földön a sarka. Emiatt hajlamosabb vagyok az Achilles-ín gyulladásra is, amit megrögzötten próbálok megelőzni hosszú futások utáni jegeléssel, rendszeres krémezéssel, nyújtással, és persze lábszár-erősítéssel. Viszont az igazi áttörést a mindennapos hengerezés hozta meg, azóta vagyok tünetmentes, amióta nem telik el nap nélküle.

  • Mivel minden napot szinte a hengerezéssel kezdek (edzések előtt max. tíz percet szánok rá), lett egy új rituálém. Sokkal jobban esik ezzel kezdeni a napot, mert teljesen felpezsdít, és mintha ezáltal benyomnék egy gombot, ami valóban felébresztene!

Te milyen gyakran szoktál hengerezni?