Blue Monday

3 tipp, amivel könnyedebbé teheted a Blue Mondayt

Forrás: YouTube
Az év harmadik hétfőjét a legnehezebb letudni, mutatjuk, hogyan teheted kellemesebbé.

Három héttel ezelőtt még mindenki ünnepelte 2019-et, és bizakodóan tekintett az új esztendő kihívásaira. Mostanra azonban a kezdeti lendület általában alábbhagy, olyannyira, hogy hivatalosan is ez a nap az év leglehangolóbb 24 órája. A szakemberek szerint a Blue Monday nagyon megterheli a szervezetet, annál is inkább, mert a munkavállalók 61%-a depressziós tünetekkel szenvedi végig a napot.

A kutatók szerint több oka is van annak, hogy ennyire pocsék ez a nap. A nyár utáni sóvárgás, a rossz időjárás és a karácsonyi kiadások utáni anyagi problémák is szerepet játszanak ebben.

A Blue Monday kapcsán több kutatást is elvégeztünk már. Ezekben sikerült bizonyítanunk, hogy az emberek alig mosolyognak 12:00 előtt, ráadásul átlagosan összesen 34 percet szánnak panaszkodásra. Csak összehasonlításképpen: egy másik napon mindössze 12 percet szánnak erre az emberek
nyilatkozta egy szakember.

Az alábbiakban azokat a tippeket szedtük össze, amik segítségével könnyedén átvészelheted ezt a sötét napot.

Tisztázd a céljaidat

Az újévi fogadalmakat elég nehéz betartani, de ne törj le, ha valamilyen okból kifolyólag nem tudtad első nekifutásra teljesíteni a kitűzött célt. Ha tényleg úgy érzed, hogy túl nagy fába vágtad a fejszédet, akkor határozz meg egy kisebb célt.

Szánj időt magadra

Munka után mindenképp csinálj valami olyasmit, amivel örömet szerzel magadnak. Akkor jársz a legjobban, ha valamilyen mozgást igénylő időtöltést választasz, mert a szervezetedben felszabaduló endorfin és endokannabioidok segítenek átlendülni a holtponton. Fuss egyet, vagy meditálj, hidd el, utána sokkal jobban fogod érezni magad.

Alakítsd át a környezetedet

A körülötted lévő tárgyak nagy hatással van a közérzetedre, úgyhogy próbáld meg otthonossá tenni a közvetlen környezetedet. Ezáltal szívesebben fogsz időt tölteni a munkahelyeden, így pedig kapásból gyorsabban fog telni az idő.