alvás

3 természetes hatóanyag, ami segíti, hogy jobban aludj

Forrás: Getty Images
Azt már mindannyian tudjuk, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy megőrizd az egészséged, tarts a súlyod, mentálisan fitt maradj és persze tudd fejleszteni a teljesítményed. De mi van akkor, ha egyszerűen képtelen vagy jól aludni?

Számtalan praktika van, amivel az alvásod minőségén javíthatsz, vagy egyáltalán álomba szenderülhetsz, itt is találsz erre tanácsokat:

Most pedig azokat a természetes hatóanyagokat szedtük össze, amik pluszban tudnak segíteni azon, hogy ne csak elálmosodj, de minőségi pihenésben lehessen részed:

  • Magnézium
    Ez az ásványi anyag segít ellazítani az izmaidat és idegrendszeredet, ezáltal lenyugtatja az egész testedet, segítve az alvásodat is. Több kutatás is igazolta, hogy hatásos az álmatlanság kezelésében, főleg, ha melatoninnal kombinálják. Ez utóbbiról alább olvashatsz.

  • Melatonin
    Ez egy olyan hormon, ami megtalálható a szervezetedben egyébként is, és azt az üzenet küldi az agyadnak, hogy ideje aludni. Azonban az egyensúlya könnyen felborul, ilyenkor lehet szükség bejuttatni étrendkiegészítő formájában. Nem csak az elalvást, de a pihenés minőségét is javítja, sokan pedig ezzel kezelik a jetlaget is.

  • Glicin
    A glicin egy aminosav, ami többek között az idegrendszer helyes működésében játszik fontos szerepet. Csökkenti a testhőmérsékletet elalvás előtt, és azt az üzenetet küldi az agynak, hogy itt az ideje pihenni! Érdemes elalvás előtt fogyasztani, így nem csak az alvásban segít, de abban is, hogy másnap energikusan ébredj.