gyulladáscsökkentő,gyömbér,ital,recept

3 természetes gyulladáscsökkentő ital, amit te is kikeverhetsz otthon

Forrás: Pexels.com
Ha nyitott vagy a házi praktikákra, és jobban szereted a természetes hatóanyagokat a különböző gyógyszereknél, akkor mutatunk 3 gyulladáscsökkentő ital receptet, amit érdemes kipróbálni!
  • Kurkuma-citrom koktél
    A kurkuma bizonyítottan segít enyhíteni az ízületi és izomproblémákat, szóval egy futónak mindenképpen érdemes megtanulni ezt a receptet, hiszen rendszeresen találkozik a fenti bajokkal. Egy kis vízben főzz forrásig egy evőkanál őrölt kurkumát és ugyanennyi gyömbért. Ezután hagyd kihűlni, és öntsd bele narancs- és citromlevet. Öntsd az egészet egy nagyobb kancsóba, és négy héten keresztül minden nap igyál meg belőle egy-egy decit!

  • Petrezselyem-gyömbér zöld turmix
    Ez a két növény együtt nagyon erős gyulladáscsökkentő hatással bír, de leginkább az izomláz és izomfájdalmak enyhítésében nyújtanak segítséget. Pluszban pedig méregtelenítő és emésztésserkentő hatással is bírnak. Dobj a turmixgépbe egy marék bébispenótot, egy zöld almát, egy citrom levét, egy kis kígyóuborkát, ízlés szerint zellert, egy marék petrezselyem zöldet és egy ujjnyi friss gyömbért. Addig járasd, amíg szép sima állagú turmixot nem kapsz. 8-12 hétig érdemes iszogatni naponta egyszer.

  • Víz-szódabikarbóna tonik
    A különböző gyomorpanaszokra nagyon hatékony és gyors gyógyír a szódabikarbóna vízbe keverve, de a mozgásszervi gyulladásokon is segíthet. Azonban nem szabad túlzásba sem vinni, mert akkor csontritkulást vagy májkárosodást okozhat! Ha komolyabb ízületi panaszod van, két hétig fogyaszd naponta egyszer, és egy hónapnál tovább véletlenül se. Egy csapott evőkanál szódabikarbónát keverj egy nagy pohár vízbe!

Kipróbálod valamelyiket?