Borítókép: 3 szuper ízületvédő ital – megelőzésre és kezelésre is

3 szuper ízületvédő ital – megelőzésre és kezelésre is

Forrás: Getty Images
Nem csak az ízületeid egészségét védik, de csökkentik a gyulladásokat és egészségesen tartanak!

A fincsi

Ha szeretnéd megelőzni az ízületi gyulladásokat, fontos, hogy vasban gazdag étrenden élj. A vas felszívódásához azonban kell C-vitaminra is szüksége van a szervezetednek, így a két tápanyagot egyszerre érdemes bejuttatni. Reggelire készíts vasban, C-vitaminban és egészséges zsírsavban gazdag italt, ami feltölt energiával és az ízületeidnek is jót tesz. Dobj a turmixba egy marék bébispenótot, egy narancs és egy lime kifacsart levét, egy teáskanál chia magot és 4-5 szem epret! Nyami!

A brutál

Ez a koktél ugyan elsőre nem túl étvágygerjesztő, ám annál hatásosabb! Reszelj bele a turmixba egy ujjbegynyi friss kurkumagyökeret, egy fél avokádót (az egészséges szírsavaknak köszönhetően segít az ízületi gyulladások kezelésében), néhány szem konzerv csicseriborsót és egy kis narancslevet. Ez olyan laktató, hogy el is telít, ám tényleg nem egy finom desszertital.

Az ínyenc

Az idei év slágerfűszere kétségtelenül a kurkuma, amiből a jelenleg legdivatosabb ital, az arany latte is készül! Ez tulajdonképpen forró kurkuma ital tejjel és tejhabbal. Édesítheted és fűszerezheted pluszban fahéjjal is. Nagyon finom, igazi nyalánkság, de remek gyulladáscsökkentő és a depressziót is elűzi!

Olvasnál még a témában?