Borítókép: 3 szépségápolási termék, amire egy futónak mindig szüksége van

3 szépségápolási termék, amire egy futónak mindig szüksége van

Forrás: Unsplash.com
Miközben épp újabb és újabb kilométereket pakolsz a futócipődbe nem azon van a hangsúly, hogy úgy nézz ki, mint akit skatulyából húztak ki. Mégis van pár jolly joker, ami nem hiányozhat a nesszeszeredből.

Izzadás ellen

Egy masszívabb futás alkalmával szinte csavarni lehet a vizet a pólódból? Ráadásul a nyár még csak most kezdődik, a helyzet lassan egyre durvább lesz. A verejtékezés természetes folyamat, arra azonban figyelned kell, hogy az edzéshez hasonló helyzetekben, mikor még erőteljesebb az izzadás, elkerüld a kellemetlen szagokat. Találd meg a számodra megfelelő készítményt, amiben komfortosan érzed magad és tényleg hatékonyan végzi a dolgát. Ma már számtalan termék, összetevő és speciális hatás közül választhatsz, mint az Eucerin izzadásgátló, ami az érzékeny bőrre is kiválóan alkalmazható.

Fényvédelem

Még mindig nagyon sokan esnek abba a hibába, hogy azt gondolják csak napozás során kell védekezni a káros sugarak ellen. Az igazság azonban az, hogy az SPF faktor minden szabadtéri futás alkalmával fontos, még szűrt fényved, sőt télen is! Minimum 30-as krémet használj és figyelj arra, hogy az UVA sugarakon kívül az UVB ellen is védjen.

Hidratáló

A belső hidratálás, azaz a megfelelő mennyiségű folyadékpótlás mellett arra is figyelj, hogy ne maradjon ki a bőrápolás. A szabadtéri futás során az időjárási elemek mint a szél vagy a nap, folyamatosan szárítják a bőröd, amit egy edzés utáni alapos arctisztítást követő hidratáló krémmel megfelelően tudsz orvosolni.