Borítókép: 3 étel, amit Shalane Flanagan rendszeresen fogyaszt, hogy feltöltse magát a versenyfelkészülés alatt

3 étel, amit Shalane Flanagan rendszeresen fogyaszt, hogy feltöltse magát a versenyfelkészülés alatt

Forrás: Getty Images
Az amerikaiak ünnepelt futónője nem csak arról híres, hogy fut, hanem arról is, hogy a táplálkozásban is egy igazi guru, és nagyon odafigyel arra, hogy mivel tölti fel a testét.

Az amerikai Runner's Worlddel megosztotta három kedvenc ételét, amit előszeretettel fogyaszt, és a futóteljesítményét is megdobják:

Thai Quinoa saláta

A quinoa remek alternatíva rizs és búza helyett, ráadásul nem csak szénhidrátot tartalmaz, de fehérjét és sok-sok vitamint, ásványi anyagot is. Ha zöldségekkel és különleges fűszerekkel kombinálod, akkor pedig nem csak egy őrülten finom ételt kapsz, de egy igazi tápanyagbombát is. Shalane Flanagan kedvence főtt, kihűlt quinoából, lila káposztából, répából, vöröshagymából, pörkölt mogyoróból, mentalevélből és bazsalikomból készül, amit lime-os-mézes-szójaszószos öntettel bolondít meg.

Pulyka húsgolyók

Mivel sok fehérjére van szüksége, rendszeresen fogyaszt állati eredetű, sovány fehérjeforrásokat, mint amilyen a pulyka is. Hogy ne unja meg a sima csirkemell-pulykamell kombót, gyakran készít magának húsgolyókat. A kedvencéhez tojás, darált pulykamell, zabpehelyliszt, parmezán, olíva olaj, bazsalikom és hagyma kell.

Céklás-málnás smoothie

Ez a smoothie az egyik kedvenc edzés utáni itala, amit rögtön le is húz, hogy csillapítsa az éhségét, és segítse a regenerációt. A cékla az egyik legjobb regeneráló étel, ráadásul smoothie formában remekül hidratál is. Kell hozzá cékla, málna, víz, kókuszolaj, datolya, joghurt és zabpehely.

Kipróbálod valamelyiket?