Borítókép: 3 dolog, amit ne hagyj ki edzés után, ha jót akarsz magadnak

3 dolog, amit ne hagyj ki edzés után, ha jót akarsz magadnak

Forrás: Unsplash.com
Az, hogy mit csinálsz edzés után, legalább olyan fontos a teljesítményed növelése érdekében, mint az, hogy meglegyen maga az alapos átmozgatás.

Bármilyen zúzós edzést is tudtál le éppen, vannak dolgok, amikről a leglustább állapotodban sem szabad megfeledkezned.

1. Alapos nyújtás

Az edzés utáni regenerációhoz kulcsfontosságú, hogy ne csak a bemelegítéssel, a nyújtással is elég időt tölts, különben növeled a sérülések kockázatát és a teljesítményed fejlődését. Elsőnek arra figyelj, hogy ne elvágólagosan hagyd abba az edzést, tarts egy intenzívebb levezető szakaszt, fokozatosan lassulj le és érkezz meg a nyújtás fázisába. 5-10 perc statikus nyújtással számolj, ami alatt a láb, comb, csípő és a hát területére fókuszálsz. A hatékonyság növelése érdekében ezután jöhet 10 perc SMR hengerezés.

2. Arctisztítás

Az edzés során termelődő verejtékkel számtalan méreganyag ürül a szervezetedből. Ezt értelemszerűen fontos mihamarabb eltávolítanod a bőrödről, máskülönben eltömíti a pórusokat, ami gyulladáshoz és egyéb bőrproblémákhoz vezethet. A FOREO Luna mini 3 apró méretének köszönhetően minden edzőtáskában megtalálja a helyét, a svéd beauty tech cég eszközéhez tartozó applikáció Find my Luna funkciójával pedig még a gymbag legmélyén is gyorsan megtalálod. Egyperces okos arctiszítító programjának és 30 másodperces Glow Boost funkciójának köszönhetően pedig pillanatok alatt megszabadít a szennyeződéstől.

Edzés előtt és után ne felejtsd el egy perc alatt áttisztítani az arcod a FOREO LUNA mini 3 készülékeddel

3. Tápanyag visszapótlás

A mozgás során felhasznált tápanyagok visszapótlása szintén nagyon fontos a regeneráció érdekében. Figyelj arra, hogy milyen arányban és milyen mennyiségben fogyasztasz fehérjét, szénhidrátot, ásványi anyagokat és vitaminokat. Közvetlenül az edzés után érdemes az elektorlit háztartást helyreállítani, akár egy banánnal, 1-2 órával később pedig magas fehérjetartalmú ételt fogyasztani, mint a csirkesaláta.