Borítókép: 10 000m-es Országos bajnokság sztorija

10 000m-es Országos bajnokság sztorija

Az ember azt hiszi, nem érheti már meglepetés egy verseny során, minden rutinszerű, berögzült, kisujjból megcsinálós. Tegnap bebizonyítottam magamnak, hogy egyáltalán nincs így, van, hogy a fejem máshol jár. A futók rémálma történt meg velem, elfelejtettem elvinni a versenycipőmet a versenyre. Teljesen értetlenül álltam a helyzet előtt. Bár nem estem szokásosan Krisztiféle kétségekbe, ( tehát nem kaptam pánikrohamot ) azért az a tény, hogy én, aki ebben él közel 20 éve, ilyen kis szétszórt legyen, meglepett. ( fejbekólintósan )
szaszafotó

Szerencsére Gyürkés Viki futó anyukája meghallotta a bajba jutott futó nyávogásom és felajánlotta Viki cipőjét, hátha jó. Jó lett. Persze rizikós teljesen idegen, új cipőben egy 10 000m-t futni, de választhattam, vagy a "nehézsúlyú" melegítőcipő, vagy a pillekönnyű Vikicipő.
Belevágtam, Viki cipője felpattant a lábamra és lenyomtuk a 25 kört. Szerencsére semmi komoly baj nem történt a lábammal. Mindenesetre tanulságos volt számomra, úgy tűnik, 30 felett többször kell ellenőriznem az "induló csomagot". :)
A versenyt megnyertem, 32:59-es idővel, nagyjából két egyforma 5000m-t sikerült hoznom. Az idő nagyon jó volt futáshoz, sokan drukkoltak, el voltunk kényeztetve. Innen is köszönet és puszi érte :)
Tehát, hogy ne ess ugyanabba a hibába:

  • mindig ellenőrizd le a csomagot, mielőtt elindulsz
  • ha megtörténik a baj, ne ess kétségbe, megoldódik minden magától
  • ha szerencsés vagy és kapsz valakitől cipőt, csak olyanba fuss, ami nem nyom, nem vág, nem kicsi, sokkal több kárt okozhat a lábadban. Inkább fuss a melegítőcipőben.
  • de a legjobb, amit tehetsz, hogy nevetsz magadon és futsz egy jót. :)
Még több kép a bajnokságról a Szaszafoton. Kellemes barangolást!