zöld teás smoothie

Zöld teás smoothie-k, amik éppen annyira felpörgetnek, mint a kávé

Forrás: getty images
A zöld tea felpörget egy álmos reggelen, azonban érdemes egy-két energiadúsabb hozzávalóval feldobni, hogy ne kerülj kómába pár órával az elfogyasztása után. Erre szuperek a következő turmix receptek.

Ahhoz, hogy maximálisan energikus maradj, érdemes gyümölccsel, tejjel és más egészséges alapanyagokkal feldobni a smoothie-dat, hogy kellő mennyiségű rost, szénhidrát és fehérje legyen a szervezetedben, és kibírd ebédig. A következő receptek erre jók:

Barackos-zöld teás smoothie

Ha adsz a hideg zöld teához egy kanál matcha port, egy marék levélzöldséget, egy-két szem barackot, egy ek. kendermagot és 2 ek. zabpelyhet, fehérjében és rostban gazdag ital lesz a végeredmény.

zöld teás smoothie
Forrás: getty images
Ez a barackos smoothie a nyár utolsó napjainak slágere.

Áfonyás-zöld teás fehérjeturmix

Mindössze négy hozzávalóra van szükséged ahhoz, hogy megkapd ezt a csodálatosan lila italt. Két marék áfonyát keverj össze 350 ml zöld teával, egy marék málnával és 2 adagolónyi fehérjeporral.

zöld teás smoothie
Forrás: getty images

Málnás-zöld teás smoothie

A málna frissé és antioxidánsban gazdaggá teszi az italt, a banán ellát káliummal, a görög joghurt pedig proteinnel dúsítja az italt. Keverj össze 250 ml zöld teát 100 ml görög joghurttal, egy nagy marék málnával, egy banánnal, 1 ek. mézzel, vanília kivonattal és néhány jégkockával. Már kész is a szuper reggeli smoothie!

zöld teás smoothie
Forrás: getty images
Ez a málnás csoda ellát minden fontos tápanyaggal.

ITT PEDIG MÁSNAPOSSÁG ELLENI TURMIXOKAT TALÁLSZ: