Borítókép: Úszással a jobb futásért

Úszással a jobb futásért

Az úszás sok szempontból a lehető legjobb választás. A futással kombinálva pedig szinte verhetetlen.


A keresztedzés fejleszti a kardiót, erősíti az izmokat és felgyorsítja a regenerálódási időt, mondja Kevin Vincent, MD,Ph.D., a Floridai Egyetem tudósa. Vannak, akik ezt kötelességként élik meg, és teszik a dolgukat az edzőteremben, vannak azonban ennél izgalmasabb megoldások is. Dr. Vincent és Dr. Darrin Bright, az Ohio Health sportorvosa most elárulják, melyik mozgásforma hogyan járul hozzá a futóteljesítményed javulásához.
Azt már tudjuk, miért jó a foci és a görkori. De mi a helyzet az úszsással?
Az úszás nagyon sokat segít a kondíció fejlesztésében és a regenerálódásban. Ugyanis részben ugyanazokat az izmokat mozgatja meg, mint a futás, de ehhez hozzájönnek a felsőtest izmai is. Kiváló aerob mozgás, viszont kimondottan kíméli az ízületeket.
Vigyázat!
Nagyon fontos a helyes úszótechnika. Máskülönben fennáll a sérülésveszély, különösen a felsőtestben. Ennek különben kicsi a veszélye, de az ínhüvelygyulladás előfordulhat. Szintén megfontolandó térdsérülés esetén a mellúszás. Aki biztosra akar menni, ússzon hátúszásban, ez a legbiztonságosabb és leghatékonyabb regeneráló mozgás a medencében.