Borítókép: Turbózd fel a tested és lelked a tavaszi szezonra!

Turbózd fel a tested és lelked a tavaszi szezonra!

Forrás: Getty Images
Ha épp nem vagy csúcsformában...

Tegnap kitettünk egy cikket arról, hogy mennyire demotiváló már ez a hideg, és milyen nehéz tartani magunkban a lelket. Mivel rengeteg üzenetet írtak olvasóink ennek kapcsán, hogy mennyire együttéreznek, és már az ő lelkesedésük is csak pislákol, és nem megy jól a futás sem, összeszedtünk pár tippet, ami segít jobb formába lendülni lelkileg és testileg is!

A cikket pedig itt olvashatod el:

Töltsd fel magad vitaminokkal! A tavaszi fáradtság könnyen kimerít fizikailag és mentálisan is, ezért érdemes ilyenkor maximumra járatni a vitamin-fogyasztást. A magnézium és B-vitaminok ebben az időszakban nagyon hasznosak, de a D-vitamin is fontos, főleg, ha télen nem figyeltél oda a fogyasztására. Elég egy pár hetes kúra ezekből, utána már úgyis sokkal több szezonális gyümölcsöt és zöldséget tudunk fogyasztani, amik majd kirobbanó formában tartanak, és remélhetőleg a nap is kisüt!

Iktass be relax napokat! Oké-oké, tudjuk, hogy mindenki rohan, és még az edzéseket is nehéz beiktatni a mindennapokba, de szánj rá hetente egy órát, amikor elmész szaunázni, vagy masszázsra! Ahol kikapcsolódhatsz, feltöltődhetsz és még az izmaid is ellazulhatnak.

Fuss csapattal! Nagyon jól visszahozza a lelkesedést, ha ideiglenesen is, de csatlakozol egy futóklubhoz, ahol a többiek tudnak motiválni, és a jó hangulatban sem tűnik olyan nehéznek az edzés!

Fektess nagyobb hangsúlyt az alvásra! Fontos, hogy esténként ugyanakkor dőlj be az ágyba, és nagyjából azonos időben kelj ki. Ha rendszeres, és megfelelő mennyiségű az alvásod, sokkal energikusabbnak érezheted magad a nehezebb időszakokban is!