Borítókép: Több mint 284 tonna élelmiszert adtak a SPAR vásárlói nehéz sorsú embereknek

Több mint 284 tonna élelmiszert adtak a SPAR vásárlói nehéz sorsú embereknek

Több mint 284 tonna élelmiszer gyűlt össze a 22. alkalommal megszervezett Adni Öröm! akció keretében. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR karácsonyi gyűjtésének eredményeképpen több mint 30 ezer ajándékcsomag jut el nehéz sorsú emberekhez az ünnep előtt.

Idén december 13-18. között országszerte 133 SPAR és 32 INTERSPAR áruházban zajlott az Adni Öröm! akció. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR jótékonysági akciójának hat napja alatt több mint 284 tonna élelmiszert gyűjtött össze a civil szervezet csaknem háromezer önkéntese.

Annak érdekében, hogy a nehéz sorsú emberek számára leginkább megfelelő élelmiszerek kerüljenek az önkéntesekhez, a gyűjtés szervezői összeállították az Ország Bevásárlólistáját. A listát a vásárlók megtalálhatták többek között számos köztéri reklámhordozón. Az Ország Bevásárlólistáját a Batthyány téri SPAR szupermarketben állították fel, és az adománygyűjtés időszaka alatt több százan vették igénybe a lista nyújtotta útmutatást, valamint osztották meg a közösségi médiában a felhívást.

Örvendetes módon vásárlóink ebben az évben is nagy önzetlenségről tettek tanúbizonyságot. A bevásárlólistán szereplő tételek közül nagy mennyiségben adtak át tésztát, konzerveket, rizst, kekszeket, lisztet, cukrot és étolajat az önkénteseknek. Ezek a tartós élelmiszerek hatalmas segítséget jelentenek a nélkülözők számára a mindennapokban. -hangsúlyozta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.
Az összegyűlt adományból összeállított több mint 30 ezer élelmiszercsomagot munkatársaink személyesen adják át még karácsony előtt a rászoruló családoknak, egyedülálló, beteg időseknek, fogyatékkal élő és hajléktalan embereknek. - tette hozzá Romhány Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.

A szervezők az Adni Öröm! akció keretében ezen kívül hagyományosan arra is felhívták a vásárlók figyelmet, hogy nemcsak karácsonykor, hanem az év minden napján lehetőségük nyílik a pénztáraknál megvásárolható Máltai adománykártyák segítségével támogatást adni a legszegényebb családokban felnövekvő gyermekek számára.

A 22. alkalommal lebonyolított Adni Öröm! jótékonysági kezdeményezés szervezői, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország a rászoruló családok nevében nagyon köszönik az adományokat.