Borítókép: 3 kaja, amit mindenképpen próbálj ki, mielőtt vége a nyárnak

3 kaja, amit mindenképpen próbálj ki, mielőtt vége a nyárnak

Forrás: Getty Images
De tényleg, még van pár nap!

A kukorica egy szuper szénhidrát-forrás, mert egy darab főtt kukorica nagyjából 96 kalóriát tartalmaz, 3,4 gramm fehérjét, 21 gramm szénhidrátot és 1,5 gramm zsírt. De emellett sok-sok rostot. Használd ki, hogy nyaranta tele van vele minden zöldséges, és próbáld ki ezeket a szuper alternatívákat:

Mexikói saláta
Keverj össze egy kis konzerv leöblített babot 2 kukorica főtt szemeivel, egy feldarabolt paradicsommal, egy fél darab apróra vágott vöröshagymával, 3 evőkanál lime-lével, egy apróra vágott jalapenóval, sóval, borssal és egy kockára vágott avokádóval. Isteni!

Grillezett kukorica
Főzés helyett grillezd meg a kukoricát, de ne csak úgy magában! Miközben pirul, készíts hozzá fűszervajat sós vajból, bazsalikomból, petrezselyemből, kaporból, korianderből, és amikor pár másodperccel azután, hogy leveszed a rácsról, folyasd rá a vajat. Fenomenális lesz!

Serpenyőben sült kuki
Egy serpenyőben olvassz meg egy evőkanál vajat közepes lángon, majd agy hozzá egy kis apróra vágott mogyoróhagymát, majd egy negyed csésze fehérbort. Párold össze 2 percig, majd jöhet bele 2 csésze konzervkukorica és tejszín. 5 perc után sózd-borsozd, majd csak élvezned kell az ízét!