Borítókép: Ezért legyen mindig tökmag a konyhádban!

Ezért legyen mindig tökmag a konyhádban!

Forrás: getty images
A tökmagnak rengeteg pozitív hatása van az egészségedre, ezért az egyik legjobb nasi, amit filmezés közben ropogtathatsz!

Azt is elmondjuk, miért:

Magnéziumban és cinkben gazdag

A magnézium védi a szíved, erősíti a csontokat és az agyműködésre is pozitívan hat. A cink pedig elősegíti a sebgyógyulást és az immunrendszert is felvértezi, ráadásul a megfázás időtartamát is képes lerövidíteni.

Fehérjében és egészséges zsírokban bővelkedik

Bár mindenki étrendjébe érdemes beilleszteni, a vegetáriánusoknak és vegánoknak abban is segít, hogy megfelelő mennyiségű fehérjéhez jusson a szervezetük. Az egészséges zsírok pedig jót tesznek a szívnek.

Rostban gazdag

A rostok kulcsfontosságú szerepet töltenek be a belek működésében, valamint csökkentik a koleszterin és vércukor szintjét is.

Készítsd el!

Bár a boltokban is lehet kapni hántolt, pirított és sózott változatot is, otthon isteni csemegét készíthetsz belőle! A tökmagot pirítsd meg pár perc alatt olaj nélkül egy tapadásmentes serpenyőben és ízesítsd kedvedre bármilyen fűszerrel! A sós mellett nagyon finom a csípős és a fahéjas változat is.