Borítókép: Készíts fűszeres mandulát!

Készíts fűszeres mandulát!

Ha nassolsz, tedd egészségesen. Hagyd a csipszet, perecet és a kekszet, inkább dobd össze ezt a fűszeres mandulát.

A receptet Kinuko Yagi, a Hinoki and the Bird séfje osztja meg veled:

Hozzávalók:

1 tk. garam masala
1 csipet cayenne bors
1 csipe füstölt paprika
2 tk. só
1 bögre mandula
szőlőmagolaj

Elkészítés:
A fűszereket keverd össze egy nagy tálban. A mandulát ezt követően forgasd át a keverékben, közben pedig kezdd el egy nagyobb edényben melegíteni az olajat. Ha már elég forró, mehet bele a mandula. Süsd őket készre 5 perc alatt. A végén még egyszer mehetnek a keverékbe.
Ha szeretnéd, édesre is csinálhatod őket, ekkor 1:1 arányban keverj össze vizet és cukrot (2-2 bögrényit), majd forrald fel és dobd bele a szirupba a mandulát. Utána mehetnek az olajba és a végén pedig fahéjjal is ízesítheted a snacket.