Borítókép: 4 ok, hogy kipróbáld a száraz januárt

4 ok, hogy kipróbáld a száraz januárt

Forrás: Europress
Bár a száraz november a hivatalos, a legtöbben januárban tartanak alkoholmentes időszakot. Az év végi nagy dajdajozás után nagyon is jó ötlet, eláruljuk, futóként miért kifejezetten hasznos!

Jobban futsz majd

Ha nélkülözöd az alkoholt, sokkal könnyebben regenerálódik majd a tested az edzések után, ráadásul könnyebben reagál majd a tested a terhelésre is. Az alkohol hatására bizonyos vitaminok (pl. B-vitamin, ami a futók számára kifejezetten fontos) és ásványi anyagok nehezebben szívódnak fel, így emiatt sem kell aggódnod, energikusabb, frissebb leszel a futások alatt.

Leadhatsz pár plusz kilót

Az alkoholnak rendkívül magas a kalória- és cukortartalma. Ha a karácsonyi kajálások alatt felszaladt 1-2 pluszkiló, így könnyedén le is adhatod, ráadásul kisebb súllyal a futás is könnyebb!

Frissen kezdheted az évet

Ha az alapozó időszak elején nem fogyasztasz alkoholt, egy hatalmas lendületet adsz az egész évednek, és igazán hatékonyan vághatsz bele az edzésekbe!

Spórolhatsz

Akkor veszed észre, hogy mennyi pénzt költesz italokra, amikor már nem teszed. Ezt a pénzt pedig simán elköltheted edzőcuccokra vagy futós kütyükre!

Te bevállalod az alkoholmentes hónapot?