Borítókép: 4 felfedezetlen omega-3 forrás

4 felfedezetlen omega-3 forrás

Kóstold meg a New Orleans-i mesterszakács, Chip Flanagan kedvenc tengeri fogásait.

1/ Kagyló
Egy csomag kagylót dörzsölj tisztára vízben, dobd nagyobb edénybe némi fehér bor, fűszernövények, mogyoróhagyma, fokhagyma és paradicsom társaságában. Párold addig, amíg a héj kinyílik.

2/ Sügér
2,5 kilogramm alatti példányt vegyél. A pikkelyeit dörzsöld be olívaolajjal; a hasüregét sózd, borsozd, majd töltsd meg fűszernövényekkel, hagymával, póréhagymával és citrusszeletekkel, és süsd ropogósra.

3/ Kaviár
A kaviár nagyszerűen illik a nyers osztrigához (dupla adag omega-3!), de rántottával vagy vajban párolt fésűkagylóval is fejedelmi ízélményt nyújt.

4/ Fekete tőkehal
Pácold citrom- vagy limelében és szójaszószban 15 percig. Bőrével lefelé tedd előmelegített öntöttvas serpenyőbe, és 200 Celsius fokon süsd ropogósra (a sütés kezdete után 5 perccel locsold meg a páclével).