Miért kellene a futóknak uborkalevet inniuk?

A kókuszvizet sokan ismerik, az uborkaléről viszont kevesen tudják, mennyire egészséges.

A kókuszvizet sokan ismerik, az uborkaléről viszont kevesen tudják, mennyire egészséges.

Több kutatás is bizonyította, hogy az uborkalé hatásosabb lehet az izomfájdalmak kezelésére, mint a sportitalok. Például az egyikből kiderült, hogy akár 85 másodperc alatt megszüntetheti a görcsöket.

Miért ilyen hatásos? A benne lévő ecet miatt. Ez ugyanis azt a jelzést küldi az agynak, hogy az izmoknak meg kell nyugodniuk és el kell lazulniuk.

Ezen kívül még 3 másik előnye is van futók számára:

Hidratáció: rengeteg sót veszíthetsz futás közben. Amikor pedig lecsökken a só szintje a szervezetedben, szomjas leszel. Akár 200 mg sót is bevihetsz 60 ml uborkalével.

Másnaposság ellen: fogyaszd fejfájás ellen, vagy keverd össze vízzel, hogy megfelelően hidratált maradj.

Energiát ad: egy kemény edzés után a szervezetednek és agyadnak is energiára lesz szüksége. A glikogén raktáraid könnyen feltöltheted, ha evéshez uborkalevet kortyolgatsz, így segíted a szénhidrátok feldolgozását.

Milyen telefonja legyen egy futónak?

Az aktuális telefonommal történt egy kis baleset. Leesett és pont nem volt rajta tok, így a széle megtört, az üvege meghasadt. Működik még, de 2 és fél év után így már biztosan elérkezett az idő a nyugdíjaztatására.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Szereted a kihívásokat? Fuss az év leghidegebb időszakában és légy részese egy nemzetközi versenynek!

Minden év januárjának és februárjának utolsó vasárnapján világszerte csatlakoznak a finn kezdeményezésű Yours Truly futáshoz.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft