A nassolás meglepő előnye

Nem is gondolnád, hogy lehet pozitív oldala is, ugye? Kiderült: a snack megvédhet a reklámoktól, állítja egy mostani német tanulmány.

Nem is gondolnád, hogy lehet pozitív oldala is, ugye? Kiderült: a snack megvédhet a reklámoktól, állítja egy mostani német tanulmány.


A vizsgálatban szereplők, akik a moziban a film előtti előzetesek alatt popcornt majszoltak, kevésbé kerültek a reklámok hatása alá, és vásárolták meg a hirdetett termékeket, mint akiknek nem volt tele a szájuk.

A különös magyarázat pedig a következő: amikor először találkozunk egy új márkával, tudat alatt automatikus kiejtjük, tudjuk meg a tanulmány szerzőjétől dr. Sascha Topolinskitől. Amikor újból találkozunk vele, a belső hangunknak ismerősen cseng majd, s ezzel máris elindultunk a vásárlásához vezető úton. De ha első alkalommal a szád le van foglalva, mondjuk valami rágcsával, a ’viszontlátás’ már nem lesz annyira hatékony.

Ezzel azonban ne érezd feljogosítva magad, hogy minden alkalommal a focimeccs szünetében azonnal a chips-hez nyúlj védekezés gyanánt. De ha azon vennéd magad, hogy valamilyen tévéreklám hatására megint vásároltál, tudd, egy egészséges nassolnivaló – egy maroknyi dió vagy tökmag – takarékosabbá tehet a jövőben.

Na mi a pálya?

A résztávos pályaedzés szépségei az amatőr futó(anyuka) szemszögéből.

4 nő éppen New Yorkból Washingtonba fut - de vajon miért?

A futás egyúttal egy nőjogi ügyet szolgálna.

Nincs energiád? 6 dolog, ami segít kirobbanó formába kerülni

Ha az utóbbi időben úgy érzed, hogy soha nincs elég erőd a futásokhoz, edzésekhez, vagy úgy általában a mindennapokhoz, az alábbi változások a segítségedre lesznek!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft