Egyél sajtot minden nap!

Az olaszok tudják, mi a jó! A pizzán és tésztán kívül persze mást is köszönhetünk nekik, például azt, hogy kiderítették, a sajt jó hatással van a szervezetre.

Az olaszok tudják, mi a jó! A pizzán és tésztán kívül persze mást is köszönhetünk nekik, például azt, hogy kiderítették, a sajt jó hatással van a szervezetre.

Ha napi rendszerességgel eszel sajtot, megvédheted a szíved. A tanulmány résztvevőinek Grana Padano sajtot kellett enniük 2 hónapon keresztül minden nap. Érdekes módon csökkent tőle a vérnyomásuk. Akik pedig sajtutánzatot ettek, semmilyen változást nem tapasztaltak. A kutatás vezetője szerint a félkemény sajtban két olyan összetevő is van, melyek ellazítják az ereket, így csökkentve a vérnyomást.

Azt viszont fontos elmondanunk, hogy amellett, hogy egészséges, a sajtnak magas a zsír-, és sótartalmaz, ezért nem szabad túlzásba vinni a fogyasztását. Napi 2 kockától viszont egészségesebb lehetsz. A kutatók tovább kísérleteznek majd más sajtokkal is, például a parmezánnal.

Na mi a pálya?

A résztávos pályaedzés szépségei az amatőr futó(anyuka) szemszögéből.

4 nő éppen New Yorkból Washingtonba fut - de vajon miért?

A futás egyúttal egy nőjogi ügyet szolgálna.

Nincs energiád? 6 dolog, ami segít kirobbanó formába kerülni

Ha az utóbbi időben úgy érzed, hogy soha nincs elég erőd a futásokhoz, edzésekhez, vagy úgy általában a mindennapokhoz, az alábbi változások a segítségedre lesznek!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft