Borítókép: Tedd helyre a kapcsolatodat a kajával!

Tedd helyre a kapcsolatodat a kajával!

Forrás: Europress
Előfordult már, hogy diétáztál, és szerettél volna megszabadulni pár kilótól? Vagy másokhoz hasonlítgattad a tested? Ha igen, olvass tovább!

Sajnos, nagyon sokaknak alakult ki problémás kapcsolata az ételekkel és a táplálkozással, pedig az egészséges életmódba a jó viszony is beletartozik. Mutatjuk, hogyan érheted el!

Dobd a diétákat!

Attól még, hogy nem vagy egy bizonyos diétán, biztosan vannak ételek, amikről azt gondolod, hogy a jó oldalhoz tartoznak, míg mások a rosszak. Felejtsd el azokat a mondatokat, hogy „ezt nem szabad enni” és hasonlók. Inkább gondolj úgy az ételre, mint ami egy hasznos üzemanyag (ami valójában), és koncentrálj azokra a tápanyagokra, amikre szükséged van ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben. Egy sportolónak sok sovány fehérjére, teljes értékű szénhidrátra, vitaminokra és ásványi anyagokra van szüksége. És, ha ezek mellett becsúszik egy-egy jégkrém vagy süti, ne pánikolj be!

Gondolkodj úgy, mint egy profi sportoló!

Ha rendszeresen futsz vagy edzel, úgy is kell gondolkodnod (ergó úgy kell táplálkoznod), mint egy igazi sportolónak! Abban a szellemiségben kell megválasztanod az ételeidet, hogy elegendő energiád legyen, és megfelelően tápláld a tested. Nem szabad koplalnod, megvonnod magadtól bizonyos élelmiszereket, mindenki megérdemli, hogy eleget egyen minden egyes nap. Így tudsz regenerálódni az edzések után, és így javul majd a teljesítményed.

Törekedj az egyensúlyra!

Ahhoz, hogy egészséges legyél, nem kell minden egyes nap kelbimbó smoothie-t innod. Néha megehetsz egy csokit. Simán ehetsz organikus chia magot reggelire, és egy hambit ebédre néha. Csak találd meg az egyensúlyt, amikor még beleférnek a magas zsír- és cukortartalmú ételek úgy, hogy nem nyomják rá a bélyegüket a testedre. Az egyensúly az élet minden területén fontos, nem csak a táplálkozásban. Törekedj arra, hogy 80%-ban olyan ételeket fogyassz, amik az előnyödre válnak, és 20%-ban, amit megkívánsz.